Banijanci tvrde da ih gradska vlast zapostavlja – nisu znali ni za rušenje stabla kod Plodina

Banijanci tvrde da ih gradska vlast zapostavlja – nisu znali ni za
rušenje stabla kod Plodina

Ukupno 23 stabla porušena su na mjestu gdje će uskoro niknuti trgovački centar Plodine što je ogorčilo Banijance i to prije svega jer ih u Gradu Karlovcu nitko nije pitao za mišljenje niti im je predočio što donosti projekt novog trgovačkog centra. Stoga su gradonačelniku Damiru Jeliću, ali i medijima uputili dopis.

– Neprihvatljivo je da je odobreno rušenje stabala bez da se pitalo mišljenje predstavnika Gradske četvrti Banija. Mi želimo u suradnji s Gradom graditi bolji život za naše stanovnike no dobivamo dojam da smo posve nebitni za Grad, rekao je predsjednik Gradske četvrti Banija Branko Hrvoj. Kako kaže, dvaput je obećano da će se dokumentacija o Plodinama izvjesiti u prostorijama GČ no to nije učinjeno. Banijance smetaju i druge stvari u kojima ih nitko ništa ne pita, od deponija Ilovac, postavljanju nepropisnih prometnih znakova….

Hrvoj kaže da ima informacije kako se na Baniji namjerava graditi još jedna benzinska postaja, uz postojeće tri. U GČ izražavaju protivljenje takvoj investiciji a nebrigu Grada potkrepljuju tvrdnjom da su informaciju dobili od treće osobe a trebali su iz gradske uprave.

– Protestiramo i zbog nebrige za prihode s područja GČ Banija. Smatramo da se puno više sredstava koje Grad prihoduje na Baniji mora vratiti u gradsku četvrt, rekao je Hrvoj. Banijance smeta i pusta poslovna zona Ilovac 3 i optužuju Grad za potpisivanje štetnih ugovora. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest