U Gradu nove ideje za kamp na Korani – klupski prostor za mlade ili fini restoran?

U Gradu nove ideje za kamp na Korani – klupski prostor za mlade ili
fini restoran?

Za nesuđeni autokamp na Korani, projekt kojeg je Grad iz političkih razloga zaustavio te za njega poslije investitoru debelo platio odštetu i dalje, nakon gotovo godinu dana od objave javnog poziva ulagačima, nema interesa.

Zanimljivo je to da osim što ulagači ne vide na koji bi način na toj lokaciji mogli valorizirati svoju djelatnost, niti Grad nema pretjerano jasnu viziju što s ovim prostorom. Dok se razmišlja što s autokampom, ovaj objekt propada a tako je nedavno ostao i bez prozora koje su nepoznati vandali porazbijali. Kako nam je kazala glasnogovornica Andreja Barberić, u gradskoj se upravi trenutno razmišlja o dvije opcije. Prva je da to bude jedan zabavni prostor za mlade, a drugi je ugostiteljski objekt s odgovarajućim sadržajem.

– Odluka o namjeni objekta ovisi o projektnom zadatku koji je u izradi, a vezan je za Hrvatski dom. Naime, oba prostora su kapaciteta 500 do 600 ljudi. Ukoliko, a sve ide prema tome, analiza Hrvatskog doma pokaže da su svi sadržaji za mlade izvedivi u Hrvatskom domu, za kamp će se tražiti iskaz interesa uglednih ugostitelja s područja Karlovca ali i šire, a koji su u neformalnim razgovorima izložili neke ideje i interes za navedeni objekt, kažu u gradskoj upravi.

Kako dodaje Barberić, u prethodne dvije godine s Gradom je usmeno komuniciralo pet, šest potencijalnih investitora za kamp, ali na objavljeni javni poziv za iskazivanje interesa nitko se nije javio. Od početka 2009. godine od strane Grada napravljena su dva različita istraživanja u kojima su se građani izjasnili da najveći potencijal razvoja grada vide u smjeru turizma.

Sve aktivnosti će se, napominju u Gradu, a uzevši u obzir mišljenje građana i donesene prostorne planove, usmjeriti prema razvoju turističkih sadržaja u samom objektu.

Koliko će u tome biti uspjeha pokazat će vrijeme. Podsjetimo, Grad je napravio izmjene GUP-a kojim a su za ovaj prostor definirani neki novi sadržaji, a baš kako bi se brže došlo do ulagača, od gradnje turističkih, sportskih i rekreacijskih sadržaja, restorana, manjeg hotela, wellness centra i slično.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest