Hoće li Grad biti dosljedan i prijaviti državu za neuklanjanje ambrozije na Gazi?

Hoće li Grad biti dosljedan i prijaviti državu za neuklanjanje
ambrozije na Gazi?

Hoće li Grad Karlovac podnijeti prekršajnu prijavu protiv Republike Hrvatske koja je vlasnik zapuštene površine bivšeg prognaničkog naselja na Gazi? Ovo je pitanje na današnjoj sjednici Gradskog vijeća uputio SDP-ovac Miroslav Delić a nakon napisa na KAportalu koji je o prostoru tek nekoliko stotina metara od centra grada pisao kao rasadniku opasne alergogene bilje ambrozije.

Delića zanima zašto se to već nije učinilo te poziva Grad da postupi po zakonu. Za neuklanjanje ambrozije vlasniku zemljišta predviđene su kazne od 30 do 50 tisuća kuna za pravnu osobu, za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 6 do 10 tisuća kuna, isto kao i za fizičku osobu.

– Moramo biti svjesni da ono na što apeliram nije problem samo žitelja Gaze. Prah se, kad je mirno vrijeme raznosi u krugu od jednog kilometra, do sto kilometra ako puše vjetar, kazao je Delić.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Ljubica Tržok pravdala se njezin Odjel nema dovoljno djelatnika da kontroliraju sve površine, dok je sličan slučaj s komunalnim redarima. U sljedećoj godini najavljuje veća sredstva za uklanjanje ambrozije te poziva udruge da se jave i građane da prijavljuju vlasnike. Ostaje za vidjeti hoće li Grad biti dosljedan u provođenju pravila koje su u vrijeme cvjetanja opasne biljke i sami objavili na svojoj stranici te  prijaviti vlasnika zapuštenog zemljišta – Republiku Hrvatsku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest