Zelenilo ne kosi besplatno samo u Grabriku, već po cijelom gradu

Zelenilo ne kosi besplatno samo u Grabriku, već po cijelom gradu

To što “Zelenilo” kosi i održava privatnu parcelu u Grabriku koju je Grad prodao “Centar gradnji” nije jedino privatno zemljište koje “Zelenilo” održava, već kosi i mnoge druge i to je propust. Ovo je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća priznao gradonačelnik Karlovca Damir Jelić pokušavši šefu SDP-a Josipu Benčiću, kad već to u svom dopisu nije uspio direktor gradske tvrtke Stjepan Turković, objasniti zašto “Zelenilo” održava spornu zelenu površinu i pritom, začudo, to ne naplaćuje.

Podsjetimo, parcela u Grabriku prodana je privatnom investitoru koji iz već poznatih razloga nije, a vjerojatno nikad niti neće, na tom mjestu započeti gradnju stambeno – poslovnog kompleksa s kinom. Oporbu je zanimalo je li se održavanje ove zelene površine naplaćuje, te ako da, da se dostave fakture kojima bi se vidjelo o kojoj je svoti riječ. Faktura naravno nema, a ispada da je sporna parcela samo jedna od mnogih koje “Zelenilo” privatnicima kosi i održava zabadava.

– “Zelenilo” je kosilo nešto što nije trebalo kositi, da ne kažem nije smjelo. Nevezano za ovo sjeli smo i analizirali situaciju. Takvih površina u gradu ima sedmina, osmina ili devetina, rekao je gradonačelnik. Kako kaže, ovdje se očito dogodilo nešto što nije smjelo i trebalo dogoditi. Da se to ne bi više događalo, dodaje, treba urediti katastar kako bi se vidjelo što je čije i to unijelo u plan košnje gradskog poduzeća.

– Šaljem poruku svima, a to je da će taj katastar uroditi nečim što će biti dodatni udar na sve nas. Uzmimo primjer moje zgrade čiji okoliš također uređuje “Zelenilo”. Morat ćemo se odlučiti hoćemo li ćemo sami kositi što je naše, ili sa “Zelenilom” napraviti sporazum. Oni će onda to i naplatiti, objasnio je gradonačelnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest