Sanacija parkova: Za rušenje predviđeni drvoredi u Radićevoj, na Ruskom putu…

Sanacija parkova: Za rušenje predviđeni drvoredi u Radićevoj, na
Ruskom putu…

Sanacija gradskih drvoreda u Radićevoj ulici (park Vjekoslav Karas), te na Ruskom putu i u Draškovićevoj ulici u skoro vrijeme obuhvatit će i rušenje velik broj stabala i sadnju novih pa, da se ne bi dogodio scenarij sličan onome u Nazorovoj te od od prije par dana na Baniji, gradski vijećnik Mladen Rakočević upozorio je gradsku vlast da građanima prije predoči o čemu se radi te najavi ove zahvate.

Podsjetimo, Karlovčani okupljeni u građanskoj inicijativi uspjeli su spasiti drvored platana u Nazorovoj ulici koji je, naknadno se ispostavilo bez osnove, trebao biti srušen pod tvrdnjom “da drveće neće preživjeti zahvat rekonstrukcije kanalizacije”. Ovaj je posao pri kraju, a drveće je preživjelo isključivo građanima koji su gradsku vlast uspjeli uvjeriti da stablima daju šansu.

Prije nekoliko dana revolt Banijanaca izazvalo je rušenje 23 jablana u Ulici Banija a radi gradnje trgovačkog centra Plodine. Bez da ih se pitalo za mišljenje, drveće je palo dok ostaje pitanje je li s to moglo izbjeći.

Rakočević je upozorio da bi se, kad se pile upale u centru grada moglo opet dogoditi da se građani uznemire jer naravno o najavljenim zahvatima sanacije drvoreda ništa ne znaju.

Studije sanacije su objavljene na web stranici Grada Karlovca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest