Nova procjena vrijednosti hotela Korane – dražba vjerojatno tek na proljeće

Nova procjena vrijednosti hotela Korane – dražba vjerojatno tek na
proljeće

Nakon što je sudac Općinskog suda u Karlovcu Josip Štrucelj donio rješenje o pokretanju novog ovršnog postupka nad najvećim karlovačkim ruglom – devastiranim hotelom Korana, danas je obavljena nova procjena uništenog zdanja. Ovog puta, međutim, procjenitelj nije Davor Petračić iz Karlovca već je sudski vještak stigao iz Zagreba.

Na mjesto procjene danas su pristigli i sudac Štrucelj, te odvjetnick Zvonko Žaja, koji je u ime Grada Karlovca i zatražio novu ovrhu te Mate Burazin, zastupnik ovršenika – Korane d.d. Kako stvari stoje, do završetka elaborata koji bi trebao pokazati koliko je cijena hotela u šest mjeseci pala ili porasla moglo bi proći do dva mjeseca dok se još uvijek čeka i odluka Županijskog suda koji mora odlučiti o žalbi “Korane” na rješenje u prvom stupnju. Po svemu sudeći, a pod pretpostavkom da će Županijski sud odbiti žalbu, nova prodaja hotela Korana neće započeti prije ranog proljeća.

Podsjetimo, zadnji je put hotel  procijenjen na 32,5 milijuna kuna ali je, kako su dražbe prolazile, početna cijena licitiranja pala na 10,8 milijuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest