Mladi za jesen u gradu – festival kreativnosti od petka do nedjelje

Mladi za jesen u gradu – festival kreativnosti od petka do nedjelje

Karlovačka promenada, konačno ”obučena” u jesenje ruho, ovaj će vikend biti ispunjena nizom kulturno-umjetničkih, sportskih i glazbenih događanja koja su dio programa festivala ”Mladi za jesen u gradu”. Ovaj festival kreativnosti mladih održat će se od 14. do 16. listopada, a glavni organizator je udruga ”Carpe Diem”.

– Svakog ljeta je sve više događanja u našem gradu, no s početkom jeseni većina aktivnosti ”zamre”. Željeli smo na neki način održati kontinuitet zbivanja u Karlovcu te je tako nastala ideja za ovaj projekt, kazao je Marko Pekić iz ”Carpe Diema”.

Sandra Živanović, jedna od članica organizacijskog odbora, kazala je kako su ovim događajem željeli okupiti udruge, kao i samostalne umjetnike koji djeluju na doista raznovrsnim područjima u Karlovcu. Tako je u planu održavanje niza radionica, poput one street arta (koju će voditi Miran Križanić) i radionice kreative (Domaći), ali i filmskih projekcija, za koje će biti zaduženi Kinoklub Karlovac i Lumiere media. Savjet mladih grada Karlovca i Karlovačke županije organizirat će debatu na temu nenasilja, a ljubitelji plesa moći će iskušati u breakdanceu, trbušnom plesu i cheerleadingu koji će voditi CasaBlanka klub.

Zajednica za tehničku kulturu organizira turnir u robotskoj košarci i natjecanje u radio-orijentaciji, a održat će se i sportsko sučeljavanje, tj. utakmica Flying Disc kluba Zagreb i Flying Disc kluba Karlovac, koji se zasad jedini u Hrvatskoj bave ultimate frizbijem. Glazbeni sladokusci u subotu će navečer moći uživati u nastupima četiriju bendova: Opsajda, The Rock Keepersa, Mjuzikla i Scarsoulsa.

Za sve zaljubljenike u fotografiju mlađe od 30 godina organizira se foto-natječaj ”Utrkom do razglednice”.

– Mladim fotografima bit će zadane četiri teme koje će morati fotografirati na području grada Karlovca. Najbolju razglednicu, sastavljenu od tih fotografija, izabrat će stručni žiri koji čine Dinko Neskusil, Vedran Rapo i Almir Fakić, kazao je mladi fotograf Filip Trezner te pozvao sve zainteresirane da se u subotu u vremenu od 9 do 12 sati prijave na štandu festivala koji će biti postavljen na terasi ”Edisona”, gdje će biti upućeni u sva pravila natječaja. Proglašenje pobjednika predviđeno je za nedjelju poslijepodne.

Festival službeno započinje 14. listopada (petak) kada će se u 20 sati na terasi Edisona održati predstava ”Život kakav je” u izvedbi Dramske skupine Učeničkog doma Karlovac, nakon koje slijedi glazbeni program LED Showcase, koji organizira Udruga mladih Poluga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest