Radnici HOC Bjelolasica žive u strahu od otkaza, politika nemoćna da održi obećanja

Radnici HOC Bjelolasica žive u strahu od otkaza, politika nemoćna
da održi obećanja

Oko 140 ogulinskih obitelji već mjesecima žive u neizvjesnosti i strahu da će ostati bez egzistencije. Radnici HOC-a Bjelolasica, u bojazni su da će popuniti statistiku Zavoda za zapošljavanje, s obzirom da se po pitanju obnove centralne zgrade Olimpijskog naselja koju je početkom prošle godine poharao požar – ne radi apsolutno ništa. Odavno su potrošena sredstva dobivena odštetom od osiguranja, a skijalište, koje je ionako zbog nedovoljnog ulaganja u infrastrukturu zadnjih godina bilo gubitaš, ove godine uopće neće raditi.

Pritom su planovi o izgradnji bazena i sportske dvorane sada svjetlosnim godinama daleko. Najviše, međutim, brine totalna ignorancija vodećih ljudi HOC-a te političara koji su godinama tvrdili kako je Bjelolasica zaslužila da postane središte za pripreme svih hrvatskih vrhunskih sportaša te da je ovaj kompleks u vrhu državnih prioriteta za ulaganje.

– Kao što vam je poznato, od 1. travnja ove godine Bjelolasica se nalazi pod ingerencijom Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) sukladno važećim zakonima. Mi smo AUDIO  upoznali s našim cjelokupnim problemima – od teškoća u isplati plaća i poslovanju, planovima o kapitalnim ulaganjima koji do sada postoje, problematikom tehnološkog viška u Društvu i sa svim ostalim što je važno za Društvo, odgovorio nam je direktor HOC-a Mare Mišića na upit kojim smo se infomirali o stanju u HOC-u.

Kako je naveo Mišić, sada se vode razgovori za “koje se nadaju i očekuju da će biti u pozitivnom ozračju”. Dodaje kako zasad nema preciznijih informacija koje bi mogao dati. Dok se “vode pregovori”, radnici mjesecima nisu dobili plaću i strahuju da bi im se svaki čas mogao uručiti otkaz. Bjelolasica kao paradigma propasti jedne dobre ideje i nemoći politike da prepozna prioritete i održi obećanja ipak će pričekati bolje dane – ili sposobniju vlast.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest