Nova porcija obećanja – u izbornom zanosu Vlada ima rješenje za Bjelolasicu?

Nova porcija obećanja – u izbornom zanosu Vlada ima rješenje za
Bjelolasicu?

Posrnuli Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica i njegove radnike trebao bi, po novoj porciji obećanja Vlade RH, spasiti Club Adriatic, tvrtka u državnom vlasništvu koja bi po modelu javnog privatnog partnerstva preuzela upravljanje HOC-om. Ovo je jučer na predizbornom skupu HDZ-a rekao potpredsjednik Vlade i ministar za investicije Domagoj Ivan Milošević te se tako svrstao u poduži niz političara koji su u posljednjih šest, sedam godina spašavali Bjelolasicu, od Ive Sanadera, Dragana Primorca, Zlatka Mateše, Ivana Šukera, Branka Vukelića nadalje.

Kako je Milošević rekao pred zabrinutim Ogulincima koji su nakon brojnih razočaranja ipak došli na HDZ-ovo predstavljanje izbornog programa i pitali što će biti s Bjelolasicom, u pregovore s Clubom Adriatic, tvrtkom koja se uspješno konsilidirala ove godine ušao je jučer, te je iznesen plan da se napravi procjena ulaganja i prije svega, kaže Milošević, osiguraju i očuvaju radna mjesta.

Župan Ivan Vučić svoje je Ogulince još jednom pokušao uvjeriti kako će HOC Bjelolasica ipak uspjeti prežijveti.

– Djelatnici HOC-a trebali bi dobiti plaću do iduće srijede, tako da vas molim da budete strpljivi jer svi rade za dobrobit. Znam da to traje sporo, no nekii pregovori nisu odmah za javnost, nešto je i poslovna tajna ulagača, rekao je Vučić. Kako kaže, ukupne obveze HOC-a narasle su na oko 21 milijun kuna no vrijednost je preko 100 milijuna kuna. To je, uvjeren je Vučić, garancija da će onaj tko to želi, imati u što investirati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest