Demokratska stranka žena: Protiv kuku-lele, koko- da, pljačke i profiterstva

Demokratska stranka žena: Protiv kuku-lele, koko- da, pljačke i
profiterstva

– Građani su naši glavni saveznici na ovim izborima, a ne političke stranke. Želimo da nas prepoznaju kao one koji žele unijeti korijenite promjene i kao one koji će napokon ”pospremiti” Hrvatsku i dovesti je u red, kazala je danas u Karlovcu Marija Jelinčić, predsjednica Demokratske stranke žena,  prilikom predstavljanja programa strake.

Ova stranka na izbore izlazi u svih deset izbornih jedinica sa 60 posto žena na listama. U stranci, koja je osnovana prije sedam godina, 30 posto članova čine muškarci.

– Poticanje proizvodnje i oporavak gospodarstva nužni su za spas države. Ljudima se mora dati prilika da rade i da ostvare vlastitu ekonomsku neovisnost i sigurnost jer je ona temelj postojanja svakog od nas. Naš plan je kontra izbornog programa ”Kuku-lele, koko-da” – mi zahtijevamo ”rezanje” državnih troškova, kao i onih na razini gradova i županija, tražimo da se riješe pitanja privatizacije i ratnog profiterstva te predlažemo da svi oni koji su državnu imovinu ”kupili” po niskim cijenama od svoje ukupne imovine 30 posto investiraju u proizvodno gospodarstvo, objasnila je Jelinčić te dodala da stranka u svom radu ima podršku brojnih udruga, kao i bivših radnica tekstilne tvornice Kamensko iz Zagreba.

Država se, kaže, oglušila na probleme zaposlenica Kamenskog, dok ih je Demokratska stranka žena prihvatila. U okrilju Demokratske Stranke Žena osnovan je i Sindikat nezaposlenih Hrvatske. Zasad broji oko tisuću članova.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest