Festival baseballa, zabave i prijateljstva u Grabriku uz Little League Croatia North

Prvo “gostovanje” najveće svjetske manifestacije sporta djece i mladih u Karlovcu – odnosno turnir Little League Croatia North, od ove sezone važećeg dijela velikog Little League International brenda, bilo je ujedno i pravi festival baseballa, zabave, druženja i prijateljstva. Mali bejzbolaši uživali su u igri, bez napetosti i nervoze, sa sportskim čestitkama boljem, puno osmijeha i veselja, ali i puno lijepih poteza, borbenosti i truda, zbog čega nije pretjerano reći da već sada možemo biti sigurni da za budućnost baseballa u Karlovcu i Hrvatskoj ne treba brinuti.

Od ranog jutra, u 9 sati, igrale su se utakmice dvije lige – one malo ozbiljnije Little League, koja će dati i reprezentaciju za europsku završnicu u Poljskoj, s koje će najbolji na veliko finale u SAD-u i “male” Minor League, za najmlađe bejzbolaše, koji su također pokazali veliku ljubav prema sportu i natjecanju, a jednako tako stekli i nova prijateljstva koja će prerasti u pozitivna sportska rivalstva na hrvatskim baseball terenima u narednim godinama.

Rezultati gotovo da su sporedni, no baš zbog veselja pobjednika i srdačnih i iskrenih čestitki poraženih treba ih spomenuti.

Little League: Karlovac Moles – Vindija Varaždin 5:8, Vindija Varaždin – Dubrava Grizzlies 9:8, Karlovac Moles – Novi Zagreb Pirates 15:7 i Zagreb Blues Sox – Pirates Novi Zagreb 10:9.

U Minor league natjecanju dvije su utakmice odigrali Karlovac Moles i Sisak Storks, a u obje utakmice bili su bolji mali Karlovčani – rezultatima 11:5 i 9:7.

Za kraj još jedan pravi spektakl u američkom stilu, u koji su se svi rado uključili – utakmica karlovačkih klinaca protiv roditelja. Male “krtice” ipak već dosta dugo treniraju i roditelji nisu imali šanse – 15:8 za djecu, u susretu koji bi zaista morao postati tradicija, i to ne samo jednom godišnje.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest