Kako stvoriti povoljniju investicijsku klimu u Karlovačkoj županiji?

Kako stvoriti povoljniju investicijsku klimu u Karlovačkoj
županiji?

Karlovačka županija trebala bi postati povoljnije investicijsko okruženje a nakon što je provedn projekt Razvitak investicijskog okruženja financiran sredstvima EU iz fonda IPA. Projekt je danas predstavljen u Obrtničkoj komori Karlovačke županije. Kako je u uvodu predavanje rekao župan Ivan Vučić, cilj projekta je da Karlovačka županija postane “prijatelj ulagača” dok sada predstoje poslovi da se to i obistini konkretnim ulaganjima.

Cilj je razvoj konkurentnog okruženja za ulaganja, razvijanje imidža, te poboljšanje komunikacije i koordinacije regionalnih i središnjih institucija. Kako je objasnio konzultant Zvonimir Repač, strani ulagači prvo dolaze na mjesto gdje smatraju da je zanimljivo ulagati, odnosno u lokalnu sredinu. Ako regija pokaže prednosti zbog kojih je tu i došao, neće ga nitko ukrasti ili odvesti negdje drugdje, dodaje.

– Molim vas pokušajte ulagače što bolje primiti, koristite institucije, resurse, kaže Repač. Smatra da je neopravdano zaplašivanje javnosti kako će doći strani ulagači i primjerice, uzeti nam vodu.

– Nitko nas neće okupirati, pokrasti. Voda teče i što nije bolje pretočiti je u eure nego da otječe u more, rekao je konzultant.Nakon teorijskog dijela kojeg su saslušali predstavnici Karlovačke županije, lokalnih samouprava te gospodarstva, ali i državnih institucija, suda i policije, bit će zanimljivo koliko će ova znanja zaista doprinjeti stvaranju povoljnije investicijske klime.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest