Po anketi Društva Karlovčana, KAportala i KA-urbanih – NAJKarlovčani braća Seljan

Po anketi Društva Karlovčana, KAportala i KA-urbanih –
NAJKarlovčani braća Seljan

Braća Mirko i Stjepan Seljan su NAJKarlovčani po izboru članova Društva Karlovčana te čitatelja KAportala i portala KA-urbani. U provedenoj anketi, kažu u Društvu Karlovčana koje je i inicijator ove akcije, sudjelovalo je 1.621 osoba koje su birale između čak 99 značajnih Karlovčana koje su po mišljenju anketiranih zadužile grad na četiri rijeke.

Nakon Seljana, koji su ukupno dobili 973 glasa nalazi se svjetska rekorderka, atletičarka Jelica Pavličić Štefančić sa 753 glasa, treća je Dragojla Jarnević, četvrta Ivanka Boljkovac, a peti Vjekoslav Karas.

– Može se reći da je očito da posebno mlađe generacije Karlovčana ne poznaju dovoljno značajne događaje i osobe iz karlovačke prošlosti. Iz ankete se može zaključiti da su sudionici ankete preferirali suvremenike i osobe koje su medijski eksponirane, ali ne treba zanemariti ni osobne afinitete učesnika u anketi, kazao je predsjednik Društva Karlovčana Vlado Bojkić koji je i urednik Malog glasonoše, glasila Društva u kojem su objavljeni ukupni rezultati. Kako napominje, broj glasača nije za zanemariti, stoga se rezultati, sviđali se oni nekima ili ne, moraju smatrati relevantnim mišljenjem velikog dijela Karlovčana.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest