U Knjižnici za mlade večeras predstavljanje knjige Katje Ocvirek – Krušić

U Knjižnici za mlade večeras predstavljanje knjige Katje Ocvirek –
Krušić

Večeras u 19 sati, u Knjižnici za mlade održat će se književna večer u sklopu koje će biti predstavljena knjiga Katje Ocvirek – Krušić “Društveni kontekst teorije evolucije”.

Kaja Ocvirek-Krušić zagrebačka je sociologinja i aktivistica. Sudjelovala je u mnoštvu projekata u kojima se susreću realpolitika, zeleni aktivizam i prava žena, unutar organizacija Heinrich Böll Stiftung, Ženska infoteka, GONG, Zelena akcija i drugih. Uredila je knjigu Klasne razlike u feminizmu/Class Differences in Feminism (Ženska infoteka, Zagreb 2007).

Knjiga “Društveni kontekst teorije evolucije” govori o različitim pristupima evoluciji i teorijskim razilaženjima u interpretiranju teorija evolucije. Ukazuje i da se teorije mijenjaju tijekom vremena, da su aktualne ili odgovarajuće društvenom kontekstu te da se s promjenama aktualnosti njihovih pojedinih varijanti može pratiti i razvoj samog društvenog konteksta. Fokusirajući se na problem aktualnosti pojedinih dijelova teorije evolucije i njihovih varijanti Kaja Ocvirek-Krušić ukazala je na socijalnu dimenziju “evolucijskog znanja”, opisujući kako povijest i suvremenost, tako i perspektive socijalnih razilaženja u teorijskom razumijevanju evolucijskih tema – od selekcije vrsta i eugenike do genetičkog inženjeringa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest