Veleučilište najbolji primjer suradnje gospodarstva i visokog školstva

Veleučilište najbolji primjer suradnje gospodarstva i visokog
školstva

Veze između visokog obrazovanja i gospodarstva jamstvo su za budućnost, stvaranje društva znanja ali i razvoja gospodarstva na novim tehnologijama. Ovo je u Europskoj uniji odavno prihvaćen postulat kojeg smo s približavanjem velikoj europskoj obitelji i mi počeli prihvaćati. Na današnjem skupu održanom u karlovačkom Veleučilištu prezentirani su primjeri suradnje između obrazovnog sektora i gospodarstva dok upravo Veleučilište po svojim projektima mnogima može biti za primjer.

– Veleučilište je najbolji primjer povezanosti visokog obrazovanja s gospodarstvom, posebno kroz naše programe kojima pokušavamo naše studente što prije uključiti u gospodarske tokove, kazao je dekan Branko Wasserbauer. Veleučilište je to i dokazalo mnoštvom projekata od kojih su neki već dobili potporu fondova EU.

Skupu su prisustvovali i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i župan Ivan Vučić. Kako je u svom obraćanju prisutnima istaknuo Jelić, logičan je skepticizam mladih prema EU jer se u njemu izražava kritičnost. Ako mladi nisu kritični, dodaje Jelić, onda nešto nije u redu. No Jelić smatra da se ne trebamo bojati EU jer mi ne idemo nigdje, već Europa dolazi nama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest