KAbina uskoro dvostrukom izdanju – uz klasično, kreće i novi projekt

KAbina uskoro dvostrukom izdanju – uz klasično, kreće i novi
projekt

Popularne kulturno-glazbene večeri pod nazivom KAbina, pokrenute od strane Studija 8, startaju krajem studenog, a ove godine odvijat će se u dvostrukom izdanju – na dvije lokacije.

Tako će jednog ponedjeljka KAbina u svom klasičnom izdanju, uz književni ili filmski uvod i kasniju svirku, biti održavana u Mods Caffeu u Radićevoj ulici, dok bi drugog ponedjeljka program bio preseljen u Edison u okviru novog projekta u kojem će se umjetnost i glazba odvijati istovremeno.

– Osnovna zamisao je da nastanu djela inspirirana konkretnim događajem, bendom, svirkom, atmosferom…Tako će bend svirati, a paralelno će neki slikar stvarati sliku, pisac smišljati kratku priču, dolaze u obzir i svi drugi vidovi umjetnosti, poput fotografije, art graffita, skulpture… – najavljuju organizatori KAbine.

A njih je ove godine više nego u prvoj sezoni – staroj ekipi koju čine Pero Desović, Zoran Janjanin, Darko Lisac i Viktor Volarić Horvat, priključili su se organizatori nedavnog uspjelog projekta “Mladi za jesen u gradu” – Marko Pekić, Filip Trezner i Sandra Živanović.

Programi će se izmjenjivati iz ponedjeljka u ponedjeljak, a nakon određenog broja večeri bit će priređena i izložba nastalih radova.

I ove godine KAbina će u oba programa pokušati održati ravnotežu između davanja prigode karlovačkim glazbenim, književnim, likovnim i drugim kreativcima te gostovanja autora iz drugih sredina. Interes za sudjelovanje na KAbini je velik, posebno u Zagrebu, no upiti stižu i iz udaljenijih gradova, od Rijeke do Zadra.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest