NK Karlovac bolesnik na izdisaju – novca nema, članovi Uprave u “mišjim rupama”

NK Karlovac bolesnik na izdisaju – novca nema, članovi Uprave u
“mišjim rupama”

Dok je bilo novca prostorije NK Karlovca su bile pretijesne da prime sve političare željne sudjelovanja u prvoligaškoj avanturi, sad kad je novca nestalo pobjegli su poput miševa s broda koji tone, uz časne iznimke. Ovako bi se slikovito mogla opisati situacija u karlovačkom prvoligašu kojem na naplatu dolazi neracionalno i netransparentno raspolaganje novcem u posljednjih nekoliko godina. Novca jednostavno nema, to su riječi koje se “off the record” mogu čuti od ljudi koji klub pokušavaju održati na životu, a oni koji su njime donedavno raspolagali, nestali su i više se ne pojavljuju u klubu.

Drugim riječima, i predsjednik Talakić kojeg danas nismo uspjeli dobiti za izjavu, i ostali djelatnici kluba ostavljeni su na cjedilu i više nema ni vatrogasnih financijskih injekcija kao što je bila ona nedavna Grada Karlovca. Zaposlenici kluba koji su pristigli ovo ljeto kao kadrovsko osvježenje nisu još primili ni kune za svoj rad, igračima se zaključno s rujnom duguje šest plaća, na pomolu nema gospodarskih subjekata koji bi bili spremni pokrpati financijske rupe. Čuju se priče kako igračima vlasnici otkazuju stanove jer su ih prestali plaćati, izgledno je da i sportski direktor Velimir Zajec digne ruke od svega jer u situaciji u kakvoj je NK Karlovac jedan sportski direktor ni nema manevarskog prostora za rad.

S obzirom da se Uprava zapravo raspala i ne obavlja više svoju funkciju ostaje pitanje zašto se na sazove izvanredna skupština i na taj način barem pokuša prekinuti sadašnja agonija s predvidljivim krajem. Nova uprava, ne nužno delegirana iz redova HDZ-a kao što je do sada bio slučaj, ne bi mogla biti gora iz jednostavnog razloga jer stara postoji samo na papiru.

Danas u 15 i 30 igrači koji više neće u štrajk jer smatraju da to nema smisla, sazvali su press konferenciju kako bi još jednom ukazali na tešku situaciju u kojoj se i oni i klub nalaze.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest