Mladi Plaščani muralom od keramičkih pločica iskazali što žele od svog mjesta

Mladi Plaščani muralom od keramičkih pločica iskazali što žele od
svog mjesta

Mural sastavljen od keramičkih pločica postavljen na zidu OŠ Plaški postao je trajnim svjedočanstvom o razmišljanjima školaraca te obrazovne institucije o budućnosti kakvu žele u svojoj zajednici, a koja prema njihovom mišljenju treba biti ispunjena nekim novim i pozitivnim promjenama.

Ovo malo umjetničko djelo mladih Plaščana dio je aktivnosti projekta ”Uključi se – pokreni promjene u svojoj zajednici” koji je udruga Slobodna škola provodila u suradnji s učenicima 7. i 8. razreda OŠ Plaški, a čiji je glavni cilj bio upoznati učenike s konceptom aktivnog građanstva i osposobiti ih za pokretanje inicijativa za promjene kako u vlastitoj zajednici, tako i na globalnom planu. Projekt se odvijao pod pokroviteljsvom British Councila.

Na keramičkim pločicama koje su oslikali u suradnji s umjetnicima iz udruge Atelje Janja Gora, školarci su predstavili konkretne ideje poput tvornice čokolade, traktora, slastičarnice, kina i sportskih igrališta za koje smatraju da njihovu zajednicu mogu učiniti ugodnijim mjestom za život, no kroz vlastite uratke na temu mira u svijetu i zaštite okoliša pokazali su da o problematici razmišljaju i u jednom širem spektru.

Svečanost završetka projekta održana je 24. studenog u prostorijama škole. Kako kaže predsjednica udruge Slobodna škola Dragana Bolješić Knežević, iako su pozvani svi relevantni dužnosnici na lokalnoj, županijskog i državnoj razini, nitko se pozivu nije odazvao.

– No, učenike je ipak veoma razveselila poruka iz Ureda predsjednika u kojoj predsjednik Ivo Josipović pozdravlja projekt i želi im puno uspjeha u budućim projektama, kaže Dragana Bolješić Knežević te dodaje da je ovo samo početak rada s mladima na području posebne skrbi koji svoju zajednicu žele učiniti kvalitetnijom i boljom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest