Koncert Božićna priča ove godine posvećen akciji Vozilo koje život znači

Koncert Božićna priča ove godine posvećen akciji Vozilo koje život
znači

Svečani koncert “Božićna priča” koji već treću godinu za redom organizira Hrvatski časnički zbor Karlovac ove je godine posvećen Udruzi osoba s invaliditetom Karlovačke županije i kampanji “Vozilo koje život znači”. Prikupljanje novca za specijalno prilagođeno kombi vozila udruga je započela još 16. rujna ove godine, a svoj su doprinos odlučili dati i u HČZ-u Karlovac.

Akcija započinje humanitarnim koncertom 22. prosinca u Domu OSRH ‘Zrinski’, a završava 15. siječnja kada će biti zatvoren žiro račun otvoren u Karlovačkoj banci posebno za humanitarni koncert, odnosno “Božićnu priču”.

Humanitarni koncert u Domu “Zrinski” je besplatan, a svi posjetitelji moći će donirati novac u posebne kutije. Organizatori, Hrvatski časnički zbor, najavljuju i neka iznenađenja, a za sada je poznato da nastupaju Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH, pjevačka družina HČZ-a Karlovac “Ban Jelačić”, Mješoviti pjevački zbor hrvatskkih branitelja “Petar Svačić”, gitarist Viktor Vidović i Tamburaški sastav “Grofovi”. Na humanitarni koncert pozvani su vrhovni zapovjednik oružanih snaga, predsjednik države Ivo Josipovića, predstavnici ministarstava, Županije, Grada dok HČZ poziva sve sugrađane da se odazovu i pokažu zajedništvu u ovoj humanitarnoj akciji.

– Rat u nama nije izbrisao čovječnost i ljubav za druge posebno one kojima je potrebna pomoć. Nismo zaboravili ni malu Nikol Tomičić kojoj ćemo također pomoći i to direktnom uplatom novca ovih dana – kazao je predsjednik HČZ-a Branko Halužan.

Inače, HČZ će za “Vozilo koje život znači” osim na koncertu novac skupljati sve do 15. siječnja 2012. godine, pa svi koji na koncert ne mogu doći, pomoći mogu donacijom na strogo namjenski žiro račun broj 2400008-1507194432.

Račun biti zatvoren 15. siječnja kada će akcija HČZ-a i završiti, a sva prikupljena sredstva transferirana Udruzi osoba s invaliditetom kojoj za novo vozilo treba još 109 tisuća kuna. Predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević još je jednom podsjetila da je za kupnju specijalno prilagođenog vozila potrebno ukupno 230 tisuća kuna, a do sad su uspjeli prikupiti 132 tisuće kuna. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest