Rakovački mališani opet u akciji – Božićnim sajmom skupljali sredstva za igralište

Rakovački mališani opet u akciji – Božićnim sajmom skupljali
sredstva za igralište

Nakon što je inicijativa za postavljanje zaštitne ograde oko Dječjeg vrtića Rakovac rezultirala uspjehom, pokrenuta je nova akcija, ovog puta za prikupljanje sredstva za uređenje i postavljanje sprava na igralište oko vrtića. U tu svrhu jučer je u prostorijama rakovačkog vrtića održan Božićni sajam, koji su zajednički organizirali Centar za civilne inicijative, Radna skupina Rakovac, Dječji vrtić Rakovac i Inicijativni odbor roditelja djece Vrtića Rakovac.

Karlovčani su se u velikom broju, poneseni blagdanskim ugođajem i željom da pomognu, odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji. Kao i na prvom sajmu koji je održan u lipnju ove godine, tombola koja se ”brzinom svjetlosti” prodavala po vrlo pristupačnoj cijeni od 20 kuna bila je pun pogodak – i ovog puta nagrade su bile vrlo aktraktivne, uključujući i paket ulaznica za četveročlanu obitelj u Nacionalni park Plitvička jezera, tretman haloterapije te poklon-bonove frizerskih salona, foto-studija, parfumerija i mnogih drugih koji su nesebično odlučili donirati svoje usluge u ovu svrhu. Također, u hodniku je održana mala izložba božićnih čestitki i ukrasa koje su izradila djeca, a koje su posjetitelji mogli razgledati i kupiti po simboličnim cijenama. Najljepši dio sajma ipak je bila priredba za koju su se mališani Vrtića Rakovac marljivo pripremali uz pomoć svojih odgajateljica i roditelja. Pjesmom i plesom izmamili su osmijehe na lica svih prisutnih te na svoj način dali veliki doprinos čitavoj akciji.

Kako kažu u Centru za civilne inicijative, ako sve bude po planu, mališani bi se novoopremljenom igralištu trebali zaigrati sa prvim zrakama sunca – na proljeće 2012. godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest