Grad nije odustao od uvođenja Komarca, čeka se mišljenje službi

Grad nije odustao od uvođenja Komarca, čeka se mišljenje službi

Grad Karlovac ipak nije odustao od uvođenja uređaja Komarac u svrhu prevencije vandalskog ponašanja i drugog, kako kažu u gradskoj upravi, “društveno neželjenog ponašanja mladih”.

Nakon prezentacije uređaja koji stoji oko 7.500 kuna po komadu (za komplet s kavezom) na potezu su službe predškolskog i školskog sektora, te policija koji imaju zadatak napraviti analizu stanja, te odrediti je li potrebno i na kojim lokacijama bi se mogao instalirati ovakav uređaj.

Podsjetimo, radi se o uređaju koji emitira iritantan zvuk takve frekvencije da ga čuju samo djeca i mladi, dok su oni stariji od 25 godina, zbog prirodnog smanjenja sluha pošteđeni neugodnog zujanja. Ovaj se uređaj pokazao efikasnim u rastjerivanju skupina mladih koji se okupljaju i često zabavljaju uz alkohol, pa Grad u sklopu preventivnog program razmišlja o njegovom uvođenju.

– Nakon zaključaka koje će donijeti navedene službe i prezentirati na sjednici Vijeća za prevenciju, donijet će se odluka hoće li se “komarac” postavljati ili ne u gradu Karlovcu. Ukoliko odluka bude pozitivna, na Gradu Karlovcu je da odluku operativno provede, kazala je glasnogovornica gradske uprave Andreja Barberić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest