Na čelu GSV-a Badovinac: Zabrinjava porast visokoobrazovanih na “burzi”

Na čelu GSV-a Badovinac: Zabrinjava porast visokoobrazovanih na
“burzi”

Nikola Badovinac vratio se na čelo Gospodarsko – socijalnog vijeća Karlovačke županije, zamijenivši na tom mjestu Dijanu Klekar. Za njegove potpredsjednike imenovani su Igor Jurković kao predstavnik poslodavaca, te Ivan Banjavčić iz redova županijske vlasti.

Na današnjoj sjednici GSV-a iznijeto je izvješće o kretanjima na tržištu rada u prvih 11 mjeseci ove godine. Broj nezaposlenih manji je za 6,7 posto u odnosu na prošlu godinu, a nešto je porastao i broj novih zapošljavanja. No radi se, kako je pojasnio Robert Babić iz HZZ-a, uglavnom o nekvalitetnim radnim mjestima, gdje su ljudi posao imali samo kratkoročno i brzo se opet vraćali na “burzu”.

Posebno, prema Babićevim riječima, zabrinjava činjenica što u ukupnoj strukturi nezaposlenih u Karlovačkoj županiji sve više ima osoba s fakultetom. Na one s VSS i VŠS kvalifikacijom trenutno otpada čak 7,3 posto što je najviše u posljednje vrijeme. Istodobno se povećao i udio mlađih od 34 godine među nezaposlenima, pa su oni trenutno najbrojnija skupina na burzi rada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest