Imamo balans: Niti za ruglo na desnoj obali Korane apsolutno nitko nije zainteresiran

Imamo balans: Niti za ruglo na desnoj obali Korane apsolutno nitko
nije zainteresiran

U dvije godine interes za nesuđeni autokamp na desnoj obali rijeke Korane nedaleko centra grada pokazalo je svega pet, šest potencijalnih investitora dok se na objavljeni javni poziv za iskazivanje interesa aposolutno nitko nije javio. Ovo su, naime, poražavajuće informacije koje govore da je grad Karlovac osim devastiranog hotela Korana definitivno dobio još jedno neiskorišteno i nikome interesantno ruglo, a koje nažalost, s obzirom na investicijsku klimu u skoroj budućnosti niti nema neku pretjerano dobru perspektivu.

Kako su kazali u karlovačkoj gradskoj upravi, od početka 2009. godine od strane Grada napravljena su dva različita istraživanja u kojima su se građani izjasnili da najveći potencijal razvoja grada vide u smjeru turizma. Stoga će Grad, napominju u odgovoru na naš dopis, sve aktivnosti, uzevši u obzir mišljenja građana i donesene prostorne planove, vezano uz kamp na Korani usmjeriti prema razvoju turističkih sadržaja u samom objektu. 

Što to konkretno znači objasnila je glasnogovornica Andreja Barberić. Napominje da se trenutno razmišlja o dvije opcije, prva je da to bude jedan zabavni prostor za mlade, a druga je da ovaj objekt postane ugostiteljski objekt s odgovarajućim sadržajem.

– Za kamp će Grad tražiti iskaz interesa uglednih ugostitelja s područja Karlovca, ali i šire, a koji su u neformalnim razgovorima izložili neke ideje i interese za navedeni objekt, stoji u dopisu.

Koliko su karlovački ugostitelji za kamp kojeg su građani Karlovca već itekako skupo platili i otplatili zainteresirani, vidi se po javljanjima na poziv za iskazivanje interesa. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest