TKD Karlovac prvi klub u Hrvatskoj koji je u program integrirao slijepo dijete

TKD Karlovac prvi klub u Hrvatskoj koji je u program integrirao
slijepo dijete

Mladi Karlovčanin Filip Lukežić koji trenira taekwondo jedino je slijepo dijete koje je integrirano u jedan sportski klub dok je TKD Karlovac jedini klub u Hrvatskoj koji ima školovani kadar za rad s osobama s invaliditetom. Lukežić je zajedno 40-ak djece koja treniraju u ovom sportskom kolektivu prije nekoliko dana položio za učenički pojas.

– Uz Petra Lukežića, mladog školovanog trenera koji se educirao i na Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji za rad s osobama s invaliditetom tu su i Matea Beršinić kao i Marko Strusa, oboje uspješni taekwondo natjecatelji, ali i treneri u TKD Karlovac koji rade pod vodstvom prof. Miroslava Brežana. Svi ovi mladi ljudi prihvatili su osobe s oštećenjem vida, te svoje profesionalno vrijeme ali često i slobodno posvetili kako grupnom tako često i individualnom radu sa slijepim članovima USKA-e, kazala je koordinatorica Udruge slijepih grada Karlovca i Karlovačke županije Romija Radočaj Naglić.

Dodaje da je Filip  izuzetno dobro prihvatio treninge koji su u početku bili individualni i prilagođeni njegovim potrebama, međutim kako kaže njegov glavni trener Petar Lukežić, Filip se odmah uklopio i u grupni rad, jako brzo napreduje i u grupi je odlično prihvaćen od svojih vršnjaka.

– Tako se sport ponovno pokazao kao ključna karika u integraciji slijepih osoba u društvo, a senzibilizacijom i edukacijom Filipovih vršnjaka kroz projekt Sportom za ljepšu budućnost u kojem je TKD Klub Karlovac partner USKA-e zasigurno će ostaviti pozitivan trag obzirom da se kroz uči važnosti poštivanja različitosti, prevenciji nasilja, izjednačavanju mogućnosti, zaključila je Radočaj Naglić. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest