Donacijski natječaj Karlovačke pivovare – Udruga Carpe Diem Karlovac

Donacijski natječaj Karlovačke pivovare – Udruga Carpe Diem
Karlovac

Slogan ovogodišnjeg donacijskog natječaja Karlovačke pivovare je “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju” što je u skladu s ciljem natječaja da se lokalna zajednica u kojoj Pivovara posluje učini ugodnijim i boljim mjestom za život.

Projekt edukacije mladih nezaposlenih osoba kojeg provodi udruga Carpe Diem iz Karlovca jedan je od ukupno deset projekata koje je pivovara ove godine putem donacijskog natječaja poduprla. UDRUGA CARPE DIEM

Udruga Carpe Diem osnovana je 2005. godine s ciljem poticanja i razvoja kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih te podizanja sveukupne kvalitete života u zajednici. Područja djelovanja udruge su grad Karlovac i Karlovačka županija. Kroz projekte koje provodi, udruga godišnje okuplja oko 1500 korisnika. Od 2008., Carpe Diem vodi Centar za mlade u Grabriku te se aktivnosti udruge baziraju isključivo na radu s mladima. Od 2009., udruga vodi Info centar za mlade, projekt s ciljem provođenja programa informiranja mladih. Carpe Diem je uključen u Regionalni info centar za mlade UMKI iz Rijeke te od 2010. u partnerstvu s njima provodi aktivnosti informiranja te implementaciju sustava vidljivosti civilnog društva u Karlovačkoj županiji. Vizija udruge Carpe Diem je postati vodećom organizacijom u radu s mladima, poticati inicijative i akcije koje doprinose potpunoj socijalnoj uključenosti mladih i njihovom društveno odgovornom djelovanju.

KLUB MLADIH NEZAPOSLENIH

Klub mladih nezaposlenih je projekt udruge Carpe Diem koji pruža mladim nezaposlenim osobama potporu u traženju posla s naglaskom na razvijanje njihovih vještina i znanja za traženje zaposlenja, predstavljanje poslodavcu te općenito razvoj i stjecanje dodatnih vještina i znanja koja nisu mogli ili nisu bili u mogućnosti razviti.

Projekt je podijeljen u dva dijela – prvi se odnosi na program razvijanja vještina upravljanja karijerom i aktivnog traženja zaposlenja, a drugi dio se odnosi na edukaciju mladih nezaposlenih za rad na računalu.

Korisnici ovog projekta su mlade nezaposlene osobe s područja grada Karlovca, grada Slunja te općine Vojnić. Projekt se provodi u Centru za mlade u Grabriku te u Slunju i Vojniću kroz sljedeće aktivnosti:

– Job klub za mlade – susreti s ciljem pružanja potpore mladim nezaposlenim osobama kroz profesionalno informiranje i savjetovanje. – radionica «Komunikacijske vještine» – radionica «Upravljanje projektnim ciklusom» (PCM) – radionica «Razvijanje vještina upravljanja karijerom» – edukacija vezano uz rad na računalu .

Projekt je započet u studenom 2011. a planirani završetak je kraj lipnja 2012. godine.

– Vrlo nam je drago što je Karlovačka pivovara prepoznala važnost i kvalitetu ovog projekta jer jedino suradnjom i zajedničkim angažmanom možemo doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice. Uz financijsku potporu Karlovačke pivovare bit ćemo u mogućnosti ispuniti ciljeve ovog projekta te doprinijeti povećanju zapošljivost mladih osoba, Aleksandra Podrebarac, predsjednica udruge Carpe Diem. Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest