Legalizacija nakon dvije godine: Krov istočne tribine na Čavleku bespravan

Legalizacija nakon dvije godine: Krov istočne tribine na Čavleku
bespravan

Natkrivanje istočne tribine karlovačkog stadiona Branko Čavlović – Čavlek koje je na brzinu izvedeno neposredno prije ulaska NK Karlovca u prvu HNL bilo je bespravno – objavio je jutros riječki Novi list, objašnjavajući da se to dade pročitati u trećoj ovogodišnjoj Izmjeni i dopuni Plana nabave roba, radova i usluga male vrijednosti, o kojem će danas glasovati gradski vijećnici. U glavi III po točkom 91. predviđeno je plaćanje 3.690 kuna za izradu geodetskog snimka izvedenog stanja nadstrešnice na stadionu, dok je u idućoj točki određeno da će 85.017 kuna biti dato za izradu arhitektonskog snimka ove građevine. To znači da se Grad Karlovac kao vlasnik stadiona, s dvije godine zakašnjenja odlučio legalizirati montažni krov iznad istočne tribine stadiona, na kojoj je uz ostalo, svoje mjesto i našla VIP loža.

Nakon toga bi nadležni Upravni odjel Grada Karlovca trebao donijeti takozvano Rješenje o izvedenom stanju, odnosno na taj način izdati naknanu građevinsku dozvolu za ovaj dio objekta. Gradsko vijeće danas će ponovno nakon četiri godine upravljanje stadionom  “Branko Čavlović – Čavlek” oduzeti NK Karlovcu i povjeriti ga gradskoj tvrtki “Mladost”.

– Budući da se unatrag nekoliko godina pokazalo da klub ne može dovoljno kvalitetno obavljati poslove iz domene upravljanja, održavanja i korištenja istog, predlaže se davanje stadiona na korištenje tvrtki “Mladost” – stoji u obrazloženju odluke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest