Zvečajci potpisali peticiju protiv ukidanja pošte, HP ustrajan u svojoj “strategiji”

Zvečajci potpisali peticiju protiv ukidanja pošte, HP ustrajan u
svojoj “strategiji”

Nakon što su čuli vijest da će Hrvatske pošte od Nove godine ukinuti poštanski ured u njihovom mjestu, mještani Zvečaja ali i više naselja u okolici, od Bukovlja, Lipe, Gornjeg i Donjeg Zvečaja prionuli su potpisivanju peticije da se to ipak ne dogodi. Peticiju je dosad potpisalo više stotina mještana no još uvijek nije izvjesno niti hoće li poštanski ured koji brojnom, prije svega staračkom stanovništvu, treba za podizanje mirovina i kao osnovni oblik komunikacije sa svijetom, zaista biti zatvoren.

Na zamolbu mještana kontaktirali smo glasnogovornika Hrvatske pošte Višeslava Majića no iz njegovog ureda dobili smo tek nejasan odgovor u kojem nema objašnjenja zašto se na listi za ukidanje našao ured u Zvečaju.

– Hrvatska pošta ne formira takozvane “crne liste”, niti je to strategija poslovanje Hrvatske pošte. Broj poštanskih ureda u Hrvatskoj definiran je prema broju stanovnika i površini, a on je određen Pravilnikom o obavljanju univerzalnih usluga Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, stoji u dopisu iz kojeg se dade isčitati da je poštanski ured u Zvečaju također jedan od takvih koji ne zadovoljava spomenuti Pravilnik. Kako se navodi, što se djelatnika tiče, Hrvatska pošta je “socijalno osjetljiva tvrtka koja zbrinjava djelatnike poštanskih ureda koji su se zatvorili na način da ih se rasporedi na druga upražnjena radna mjesta unutar Hrvatske pošte”.

Iako smo zatražili, nismo dobili odgovor koliko je u Karlovačkoj županiji po ovoj “strategiji” već ukinuto poštanskih ureda te koliko će ih još biti. U svakom slučaju, na Zvečajcima, koji će možda po posljednji put iz svog poštanskog ureda moći poslati božićnu čestitku, je da budu još ustrajniji u potpisivanju peticije i pokušaju se izboriti za ovu civilizacijsku tekovinu u svojoj blizini koja bi zbog “viših korporativnih interesa” mogla postati njihova pusta želja. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest