Djedovi Mrazovi prvo veslali pa se i okupali u hladnoj rijeci Mrežnici

Djedovi Mrazovi prvo veslali pa se i okupali u hladnoj rijeci
Mrežnici

Tridesetak Djedova Mrazova spustilo se danas rijekom Mrežnicom od Belavića do Duge Rese u sad već tradicionalnom “Božićnom raftingu”. U sat i pol, planinari iz PD Vinica i ronioci “Vodomara” odveslali su hladnom Mrežnicom te se na gradskom kupalištu, pred očima brojnih okupljenih Dugorešana i novinara okupali u rijeci.
Uz vrisak i pjesmu, “Djedovi Mrazovi” su veselo zaplivali Mrežnicom koja ima tek nekoliko stupnjeva i nastavili feštu na Štefanje sa svojim prijateljima. Ovog puta, kazao nam je Borislav Kranjčević iz HPD Vinica ne bi trebalo biti administrativnih problema koji su, možemo tako reći, prošle godine zgrozili organizatore. Organizatori su bili prijavljeni jer nisu Lučkoj kapetaniji u Sisku prijavili skup i tako završili na prekršajnom postupku no ipak su na kraju prošli bez kazne. Ovog puta su sve po propisima prijavili pa su i veslali opuštenije.
Spust ima i humanitarni karakter, a prikupljen novac ići će za udrugu “Sunce” koja okuplja roditelje djece s poteškoćama u razvoju.
KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest