HDZ ruši svog ravnatelja – Ilijić za novi mandat u nema potporu svoje stranke?

HDZ ruši svog ravnatelja – Ilijić za novi mandat u nema potporu
svoje stranke?

Ravnatelj karlovačkog Gradskog kazališta “Zorin dom” neće dobiti priliku za novi četverogodišnji mandat u toj ustanovi jer su mu leđa okrenuli i u vlastitoj stranci – HDZ-u, piše Novi list.

No, kako navodi riječki dnevnik, rušenje Ilijića moglo bi biti komplicirano s obzirom da je na nedavno okončanom natječaju za izbor prvog čovjeka te kazališne kuće jedino on imao potrebne uvjete. Njegova protukandidatkinja, u Karlovcu slabo poznata Lidija Hamp koja trenutno živi i radi u Veneciji, navodno nema potrebnih pet godina rukovodećeg iskustva, te joj se kandidatura ne može ni razmatrati.

Protiv reizbora kontroverznog ravnatelja jednoglasno se izjasnilo Kazališno vijeće pa se njega, navodi izvor Novog lista, preko stranačkih kanala pokušalo nagovoriti da sam odustane od kandidature. On na to nije pristao pa će uskoro na Gradskom vijeću doći do situacije da će vijećnici vladajuće većine podići ruku kontra jedinog kandidata s uvjetima za izbor.

Zvonimir Ilijić je nedavno postao i temom crne kronike kad je podignut optužni prijedlog zbog zloporabe položaja i ovlasti zbog navodnog korištenja službenog vozila “Zorin doma” u osobne svrhe, pa čak i na bolovanju. Drugi su razlozi, navodi Novi list, narušeni međuljudski odnosa u kazalištu, ali i sve do lošije financijsko stanje ove ustanove. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest