Posvećen i Stari grad Ozalj – okupili se “zmajevi” i družili u dvorcu

Stari grad Ozalj

Kao i velik broj kuća, svoj blagoslov u 2014. godini dobio je i Stari grad Ozalj, drevna gradina na stijeni iznad rijeke Kupe u ovom gradiću. Posvećenje su organizirali vlasnici Grada, Družba “Braća Hrvatskog Zmaja” koji su uz nazočnost predstavnika Grada Ozlja zajedničkom molitvom i pjesmom sudjelovali u posveti Starog grada.

Kratku ceremoniju, kažu u ozaljskoj gradskoj upravi, otvorio je Župni zbor pjesmom Radujte se narodi. Meštar kapelan, Zmaj od Novigrada na Dobri započeo je molitvu posvećenja, a službu riječi nastavio je Meštar obredničar Zmaj Brački II.

– Na samom završetku tradicionalno se svima obratio i prvi zmaj i brat, Veliki meštar Družbe, Zmaj od Istre. Ove godine, pored Velikoga meštra bili su prisutni članovi Meštarskoga zbora: Meštar protonotar, Zmajica od Kruševa, meštar kapelan, Zmaj od Novigrada na Dobri, Meštar rizničar, Zmaj Dubravski, Meštar obredničar, Zmaj Brački II., Meštar prirodoslovlja, Zmaj od Veternice, i kapitula Zlatnog Zmaja: Zmaj Dubravarskim Zmaj Bjelovarski VI. i Zmaj Sv. Ksaverski, kažu u Gradu Ozlju.

Podsjetimo, Stari grad je prije desetak godina vraćen Družbi koja se brine za njegovu obnovu. Obnova sporo teče no dvorac iz godine u godinu dobiva sve ljepši izgled.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest