SDP tvrdi: Grad u 2013. nije ostvario niti jedan projekt koji će mlade ostaviti da ovdje žive i rade

Gradnja pogona HS produkta - gradska uprava dokumentaciju smatra "projektom za mlade"

Grad Karlovac nije proveo niti jedan strateški projekt za mlade u 2013. godini, a koji bi mlade ostavio da žive i rade u Karlovcu, tvrdi SDP-ova potpredsjednica Gradskog vijeća Marina Novaković Matanić koja je, dodaje, više od 60 dana čekala pismeni odgovor postavljen na Gradskom vijeću što je u prošloj godini gradska uprava učinila za mlade.

– Iz odgovora gradonačelnika na šest stranica vidljivo je da Karlovac nema vizije, a niti projekata od 200 milijuna kuna gradskog proračuna.  Jer “rješavanje dokumentacije HS produkta” niti je bilo u 2013. godini niti je to gradski projekt. Preventivni programi također nisu programi zbog koji će mladi ostati u gradu, kaže Novaković Matanić.

– U dopisu gradonačelnika navodi se Hrvatski dom koji osim Male scene nije niti približno realiziran, vrtić na Švarči čija izgradnja niti nije započela i drugi “nevidljivi” projekti, dodala je SDP-ova vijećnica.

Zanimljivo, među “specifičnim sadržajima za mlade” ugurani su wellnes centar s bazenom MV Trenda, željezničko stajalište u Novom centru, nogostup u Tušiloviću, javna rasvjeta u arboretumu Šumarske škole, DVD Gradac, Veleučilište, Studentski dom, nogostup u Zagrebačkoj ulici, a u domeni “stanovanja” – sklonište za beskućnike, zgrada Odete na Švarči i lokacijska dozvola za Oružanu u Zvijezdi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest