KAbina: Pljesak i smijeh uz “Park Sessions”, zasluženi bis za čvrste Bjelovarce

foto: Tin Vučković

U potpuno glazbenom tonu protekla je šesta KAbina u ovoj sezoni. Uz puno pljeska i smijeha prvo je predstavljen zaista vrlo lijep projekt karlovačkog srednjoškolca Pavla Kocanjera – “Park Sessions”. U svega par mjeseci već je 10-ak bendova i pojedinačnih izvođača snimalo spotove u karlovačkim parkovima, a nakon što je projekt otvoren s lokalnim snagama, interes je narastao i izvan karlovačkih granica pa su akustične svirke u parkovima grada na četiri rijeke snimali i, primjerice, zagrebački Penny Lane, otkačeni kantautor Čudnoređe, dogovara se i Luka Belani…

Publika je mogla vidjeti prvi spot – onaj karlovačkog punk benda Me As Well, zatim jedan od posljednjih, sa spomenutim Čudnoređem, kao i jedan presjek svih snimaka uz greške i šale sa snimanja, koje su izazvale puno smijeha.

Bjelovarski bend Them Moose Rush bio je zanimljiv gost već u startu zbog činjenice da jako rijetko imamo prigodu čuti i vidjeti što se zbiva na sceni grada koji s Karlovcem inače veže veliko sportsko (rukometno) prijateljstvo – stariji će se sjetiti sedamdesetih godina kada su Bjelovarci imali rukometnog prvaka Europe, koji je to ostvario igrajući domaće utakmice u Karlovcu, jer Bjelovar nije imao dvoranu, uz zajedničko navijanje tisuća Karlovčana i Bjelovaraca. Mladi i žestoki Them Moose Rush svakako je opravdao očekivanja i dao pozitivnu ocjenu bjelovarske scene, jer publika im gotovo nije dala s pozornice.

U sklopu projekta “Priča za ponijeti” publika je ovog ponedjeljka dobila na poklon kratku priču Karlovčanke Ivane Čohan “Baština močvarnog akvarela”, jednu od nagrađenih na natječaju Književnog kruga Karlovac.

Sljedećeg ponedjeljka na programu je lokalni književno-glazbeni program. Sve kreće predstavljanjem nove zbirke priča odličnog mladog karlovačkog pisca Zorana Janjanina, potom svirka finalista Croatian Blues Challengea, karlovačko-dugoreškog benda Soul Radio, a “Priča za ponijeti” je “Povratak” Karlovčanke Milene Peleš.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest