Karlovački bejzbolaši otputovali u Francusku na završnicu europskog Kupa CEB, start u srijedu

Karlovački bejzbolaši otputovali su u Francusku, gdje od 1. do 5. lipnja u gradovima Rouenu i Chartresu igraju u izuzetno jakoj konkurenciji osam vrhunskih europskih momčadi u završnici europskog Kupa CEB. Svaka pobjeda bit će iznimno značajna, a glavni cilj je pokušati izboriti ostanak, odnosno izboriti barem šesto mjesto koje će i naredne sezone hrvatskom predstavniku omogućiti nastup na završnici ovog europskog kupa.

Karlovački bejzbolaši turnir će otvoriti 1. lipnja protiv bjeloruskog Minska, dan kasnije igraju protiv austrijskog prvaka Vienna Wanderers, a posljednju utakmicu u skupini igrat će protiv francuske momčadi Les Baracudas Montpelliere. U slučaju da se eventualno plasiraju u polufinale, bejzbolaši Olimpije 83 potom će 4. i 5. lipnja igrati polufinalni susret te finale ili ogled za 3. mjesto, a u slučaju da budu na trećem ili četvrtom mjestu skupine, “utakmica svih utakmica” bit će u subotu 4. lipnja – pobjeda u tom susretu garantirat će zadržavanje statusa u Kupu CEB.

U završnici Kupa CEB Hrvatska ima dva predstavnika zahvaljujući prošlogodišnjim europskim uspjesima Olimpije 83 i splitske Nade. Upravo Splićani nalaze se u drugoj skupini, gdje su još domaći Rouen Huskies, švicarski Zurich Barracudas i ukrajinski KNTU Elizavetgrad.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest