ŽUC ne održava ni ono što je u njegovoj nadležnosti – dugoreški most zapušten, asfalt star 40 godina

Problemi vezani za Županijsku upravu za ceste, nažalost, traju već poprilično dugo. Tako osim inzistiranja na preuzimanju cesta, problema ima i oko onog dijela prometnica koji ostaju u njihovoj nadležnosti, piše portal DugaResa.net.

Dugoreški gradski vijećnik Marko Benić (AUZ) odlučio je upozoriti na nemar vezano za Most 3. bojne 2. gardijske brigade, koji je star četrdeset godina i nikad nije bio u nadležnosti lokalne uprave.

Svih proteklih godina, možda je dva puta obojana ograda. Asfalt je isti kakav je bio na otvorenju, a pojavile su se i kvrge, pa majke s djecom i kolicima ne mogu proći, a potrebna je i zebra, što je tražila policija. Na mostu vire žice iz rupa nastalih još od granata u ratu – ispričao je Benić te pojasnio kako je problema u Dugoj Resi bilo i za vrijeme jedinog ovogodišnjeg snijega, jer ralice ŽUC-a su posipale pijesak i kamenčiće brzinom od 70 kilometra na sat, nekim ljudima su porazbijani prozori, a kanalizacija začepljena.

Stoga vijećnika Benića, ali i druge Dugorešane, zanima tko će sanirati kanalizaciju kroz Jozefinsku i Jelačićevu koja je začepljena pijeskom iako bi se na ovim dijelovima ulica trebala koristiti jedino sol.

Ispred Grada pročelnik Mladen Rakočević čiji je ovo resor navodi kako će se uputiti dopis da se most počne popravljati, jer možda će u budućnosti i on postati gradski. Vezano za zimske probleme dopis u kojem su naznačeni navedeni problemi već je odavno poslan ŽUC-u, a oštećena kanalizacija mogla biti rekonstruirana u sklopu projekta aglomeracije Karlovac – Duga Resa – Barilović.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest