Obitelj Galetić iz Crnog Kamanja u požaru ostala bez svega – pomozimo im da izgrade novi dom

Obitelj Galetić ostala bez krova nad glavom

Već drugi dan obitelj Galetić iz Crnog Kamanja u Generalskom Stolu živi pod tuđim krovom, nosi tuđu odjeću i oslanja se na tuđu pomoć. Toliko je prošlo otako im je veliki požar u samo nekoliko sati progutao sve što su Vjekoslav i Đurđica zajedno stvarali 25 godina, piše DugaResa.net.

Imaju troje odrasle djece, Katarinu(24) koja usprkos invaliditetu studira pravo, nezaposlenu Barbaru(22), Vladu(21), koji radi u Tvornici turbina, te malenog Gabrijela(1,5) kojega roditelji izmjenjuju u svojim naručjima.

Nabrajaju što su sve izgubili u toj vatri, koje sve predmete i uspomene, i ne skidaju suzne poglede sa golih zidova, jedinog što im je ostavila vatra. Čak i to djetešce.

Majka priča da je kobne večeri u kući bila sam s Gabrijelom. Legli su ranije, već oko 20 sati, jer zbog napadalog snijega nisu imali struje.

– Probudilo me nešto oko 21.30 sati. Izašla sam iz spavaće sobe i vidjela dim, ali iz nekog razloga uopće nisam reagirala dok se nisam vratila u spavaću sobu. Uzela sam dijete i otvorila prozor. Onda sam dala zamaha vatri, pa je krenuo plamen. Bacila sam dijete van, bilo je najbitnije da njega spasim. Iz kuće sam zvala susjeda da dođe po njega, a onda i vatrogasce. Došli su brzo, već za pola sata, ali nije pomoglo. Gledala sam kako vatra suklja iz krova, kazala je Đurđica.

Trenutno žive u vikendici koju im je ustupio zagrebački liječnik Miroslav Trkovnik, zapravo tamo samo spavaju, jer dan provode na zgarištu svojeg doma. Zahvalni su svima na pomoći, poznatima i nepoznatima.

Žele sagraditi novi dom, ali ne mogu sami, dvije plaće za tako nešto su premalo. Zato im pomozimo.

Uplate se mogu izvršiti na broj računa Vjekoslava Galetića u Karlovačkoj banci 2400008-3242352223 ili se mogu javiti Vjekoslavu na broj mobitela 099/197-0099.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest