Pilot projekt: Od 1. veljače policijske postaje Duga Resa, Ozalj, Slunj i Vojnić rade samo u jutarnjoj smjeni

PU karlovačka

Novi ustroj i organizaciju rada od 1. veljače dobivaju četiri policijske postaje u Karlovačkoj županiji, odnosno PU karlovačkoj. To su policijske postaje Duga Resa, Ozalj, Slunj i Vojnić.

Jučer je u PU karlovačkoj prezentiran pilot projekt koji ima zadatak “s postojećim brojem zaposlenika u policijskoj postaji, po novom ustroju i organizaciji rada provjeriti funkcioniranje policijske postaje u izravnom obavljanju policijskih i drugih poslova”.

– To konkretno znači da će se broj službenika koji u policijskoj postaji obavljaju tzv. administrativne poslove svesti na najnužniji broj, kako bi se što više njih angažiralo na terenu. Time će se postići veća operativna pokrivenost terena, što bi u konačnici trebalo i pospješiti učinkovitost policije u svim segmentima sigurnosti, rekao je načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić.

Stoga  će, da bi se to postiglo nužne su promjene u organizaciji radnog vremena, ove policijske postaje biti otvorene za rad sa strankama samo u jutarnjoj smjeni, svakodnevno u vremenu od 7.30 do 15.30 sati, nakon čega će zgrade biti zatvorene, a svi službenici će biti angažirani na terenu i samo prema potrebi dolaziti u policijsku postaju.

– Za građane novom organizacijom rada policije ipak neće nastupiti značajne promjene. Oni će u jutarnjoj smjeni i nadalje moći doći u policijsku postaju ili svoju prijavu podnijeti putem telefona, dok će izvan radnog vremena policijske postaje prijave podnositi putem telefona na dosadašnje brojeve policijske postaje ili hitni broj policije 192, kažu u policiji.

Pilot projekt provoditi će se od 30. lipnja kad će se vidjeti kako je funkcionirao u praksi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest