Mateljan: Kaotične meteorološke prilike samo preslikale kaos u lokalnoj vlasti

Saniraju se posljedice "ledenog kaosa" - detalj iz Ogulina

Nakon što je župan Ivan Vučić za danas zazvao sastanak s čelnicima gradova i općina o vremenskim nepogodama, regirali su SDP-ovci koji smatraju da župan – debelo kasni.

Predsjednik ŽO SDP-a Damir Mateljan smatra da nije zakasnio samo župan, već i gradonačelnici i načelnici zahvaćenih područja, te tvrdi da je izostala koordinirana akcija u koju su osim onih koji su odgovorni za vođenje gradova i općina, kaže, trebali biti uključeni i predstavnici HEP-a, ravnatelji škola, Županijske uprave za ceste, Hrvatskih cesta te domova zdravlja, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te svih onih javnih institucija koje bi u ovakvim situacijama trebale biti na usluzi građanima.

– Kaotične meteorološke prilike preslikavaju kaotično stanje lokalnih vlasti. Županijski Stožer za zaštitu i spašavanje nije reagirao na vrijeme te je izravno odgovoran za stanje, posljedice koje će se sanirati još poprilično dugo vremena te iziskivati i kud i kamo više sredstava nego da je Županija reagirala na vrijeme. Sreća je u tome što je najavljeno zatopljenje, no navedeno zatopljenje odnosi se na vremenske prilike ali ne i na stanje lokalne i područne samouprave, piše šef županijskog SDP-a.

Smatra da bi, da se pravodobno reagirala, troškovi sanacije bili daleko manji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest