Izborna skupština HKS-a: Tonči Mikac novi “prvi kuglač” Hrvatske

Hrvatsko kuglanje napokon više nije obezglavljeno, nakon što je Izborna skupština Hrvatskog kuglačkog saveza održana prošlog ljeta u Gospiću (na kojoj je za predsjednika izabran Nikola Funda) poništena, u Ogulinu je, u subotu 7. veljače. 2014., održana nova Izborna skupština HKS-a na kojoj je izabran novi predsjednik, Tonči Mikac iz Rijeke.

Skupštini u Ogulinu bilo je nazočno svih 25 delegata iz županijskih kuglačkih saveza, koji su, nakon predstavljanja kandidata za predsjednika Tončija Mikca iz Rijeke i Nikole Funde iz Zagreba, tajnim glasovanjem odlučili da novi čelnik HKS-a bude Tonči Mikac. On je dobio 14, a Funda 10 glasova.

Sjednica je potrajala više od četiri sata. Puno vremena izgubilo se na raspravama oko prijema predstavnika bowlinga za člana Skupštine (što je na kraju odgođeno za neku iduću sjednicu Skupštine) i oko dvojbi koji je od dva potvrđena Statuta od strane državne uprave važeći.

Nakon što je izabran za predsjednika, Tonči Mikac je predložio svojih pet kandidata za Izvršni odbor (prema brojnosti klubova u županijama koje predstavljaju), a to su; Vjekoslav Rakamarić, Boris Ivančić, Mate Buljan, Josip Rožmanić i Dubravko Mesić, dok su članovi Skupštine tajnim glasovanjem izabrali preostala tri člana (Tomo Globan, Marija Mađarević i Ružica Močibob). Mikac je za svog zamjenika izabrao Matu Buljana, ali i nagovijestio da će se dopredsjednik svake godine mijenjati po načelu najbrojnijih županijskih saveza. Izabran je i novi Nadzorni odbor, a članovi odbora izabrat će svog predsjednika na prvoj svojoj konstituirajućoj sjednici.

Na kraju Izborne skupštine, novi predsjednik sve je iznenadio gestom koja je izmamila suze najboljem kuglaču Hrvatske u kuglačkoj povijesti. Nikoli Dragašu je poklonio prvi zlatni prsten sa grbom HKS-a za 50 godina aktivnog igranja, a upravo ovakva priznanja za zaslužne kuglače i kuglačke djelatnike jedan su od najavljenih noviteta u programu rada Tončija Mikca.

Velike pohvale za odličnu organizaciju Izborne skupštine HKS-a na kraju su dobili i čelnici Športske zajednice Grada Ogulina, koji su se iskazali svojim gostoprimstvom.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest