KAbina: Scarsoulsi predstavili treći album, Renato Knezac po prvi puta svoje priče

foto: Filip Trezner

Bilo je vrlo lijepo vidjeti odlično popunjenu Malu scenu Hrvatskog doma na svojevrsnoj “karlovačkoj večeri” KAbine. I mladi pisac kratkih priča Renato Knezac i iskusni i dugovječni rock bend Scarsouls privukli su dosta fanova, Scarsoulsi zasluženo dobili i jedan “bis” i tako uspješno zaključili desetu KAbinu u ovoj sezoni.

Scarsoulsi trenutačno rade na trećem albumu, u ponešto izmijenjenoj postavi pa dosta dugo nisu svirali, a njihov nastup na KAbinu je doveo i mnoge nešto starije posjetitelje, što je također bilo lijepo za vidjeti. Odlična svirka bila je mješavina već poznatih stvari ovog benda, ali i premijernog izvođenja nekoliko pjesama koje će se naći na novom albumu, koji je pri dovršetku. Onda će, naravno, krenuti i nove svirke, jedna od njih već je zakazana za travanj u Rijeci, u Tunelu, u kojem se prije početka četvrte sezone predstavila i KAbina pa se može reći kako ovaj prostor polako postaje zgodna riječka “veza” za karlovačku scenu.

Renato Knezac predstavio je svoje priče koje piše još od osnovne škole, no tek je sada, u studentskim danima, odlučio izaći s njima u javnost. No, buran aplauz kojim ga je ispratila publika sigurno će biti motivacija za još pisanja i za, nadajmo se, i objavljivanje u dogledno vrijeme. Na KAbini će se ponovno “pojaviti” 17. ožujka, kada će jedna njegova priča biti dio projekta “Priča za ponijeti”. Ovog ponedjeljka publika je, pak, na poklon dobila priču Andree Žigić Dolenec iz Varaždina “Tri samca”.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina je u zagrebačko-karlovačkom izdanju. Glazbeni gosti je odlična zagrebačka kantautorica Zvonka Obajdin i njen bend Svemir, dok će za vrijeme svirke svoje novo djelo stvarati nadarena mlada karlovačka slikarica Lana Skindread. U sklopu “Priče za ponijeti” posjetitelji će dobiti na dar priču “Grumen od šećera”, autorice Olgice Vešliga iz Donje Stubice.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest