Mladi taekwondaši Ozlja zamalo ostali bez turnira zbog zaboravne gradonačelnice – obećala termin u Starom gradu pa ga ustupila za svadbu!?

Međunarodno natjecanje u taekwondou koje se trebalo održati u Starom gradu u subotu 11. lipnja moralo je biti pomaknuto za jedan dan i to zbog – zaboravnosti gradonačelnice Gordane Lipšinić.

Gradonačelnica je, kako su na Facebook – otvorenoj grupi Grad Ozalj napisali nezadovoljni organizatori, još oko Nove godine obećala i odobrila održavanje turnira u dvorcu. Međutim, na kasnije se ispostavilo da je za isti dan dvorac iznajmljen za privatni događaj – proslavu vjenčanja, pa je TKD klub Ozalj dobio – “cipelu”. Turnir je pomaknut za jedan dan i održat će se u nedjelju 12. lipnja no šteta je učinjena jer su već bili tiskani plakati i klubovi pozvani. A osim promjene njihovih planova ostalo je i ogorčenje postupkom gradonačelnice. Nakon našeg teksta javili su nam se i mladenci, te kazali kako su oni kod vlasnika dvorca – Družbe Braća hrvatskog zmaja još prije godinu dana iznajmili i platili dvorac za svoj najsretniji dan u životu. Očito je propust jedino na – gradonačelnici.

Jedna od organizatorica, Ana Bakin Katić, svoje je ogorčenje podijelila na FB grupi Grad Ozalj što je rezultiralo velikim brojem komentara… Pročitajte pismo… 

“Poštovana gospođo gradonačelnice, ne mogu vjerovati da sam danas čula to što sam čula, a to je da ste zbog privatnog događaja na Starom gradu Ozalj otkazali prethodno nam odobreni termin za održavanje međunarodnog natjecanja u taekwondou. Zaista se ponašate krajnje neozbiljno i neprofesionalno, naročito kada u vidu imamo činjenice da ste sa svim planovima Taekwondo kluba Ozalj bili vrlo dobro upućeni više od mjesec dana unaprijed, na vrijeme zamoljeni da odobrite održavanje međunarodnog natjecanja na traženoj lokaciji Starog grada Ozlja, a koji događaj bi, kako ste i sami rekli, doprinio promociji Ozlja i ozaljskog kraja.

Nakon vašeg “blagoslova” klub je krenuo u tiskanje plakata, medije, najam opreme, traženje odobrenja HTS i sve već kako to priliči organizaciji međunarodnog natjecanja, da bi Vi danas na jednoj kavici tako olako i bez ikakvog razmišljanja o posljedicama, rekli da vam je žao, ali da je lokacija Starog grada Ozlja rezervirana za privatni događaj, koji je app, isto bio planiran, a kojeg ste također jučer na kavici pokušali odgoditi. Da stvar bude još gora predstavnicama kluba ste odobrili korištenje, a gospođi koja je također tražila odobrenje za Stari grad za dan 11. 06.2016. još puno puno prije kluba, rekli ste da Grad nema ništa s time da se obrati vlasnicima – “zmajevcima”.

Postavlja se pitanje u čije ime i za koga vi dajete obećanja, ako kao Grad nema ništa s tim prostorom? Koga predstavljate, koga obmanjujete i s kojim ciljem? Zašto i predstavnice kluba niste uputili da se obrate vlasnicima ako Vi nemate ovlast da to odobrite, odnosno ako te ovlasti ipak ne proizlaze iz ne tako male mjesečne najamnine koju grad plaća vlasnicima. Iskreno, ne znam koje riječi više da upotrijebim za ovakovo Vaše ponašanje, za ovu zbrku koju ste napravili , ali svakako to vaše ponašanje i takav neprofesionalizam ne priliči funkciji koju obnašate i nanosi štetu Gradu kojeg predstavljate i klubu, ali indirektno i svim građanima Ozlja. Naravno da svojim ponašanjem “ubijate” svaku inicijativu da se nešto radi, razvija, promovira Ozalj… pa na kraju što drugo da kažem nego da radi Vaše neprofesionalnosti će se osramotili klub, grad ali i Vi osobno u očima međunarodnih trenera, sudaca i ostalih prijavljenih sudionika natjecanja te naših građana, a posebno spoznora – naših gospodarstvenika koji pune proračun grada Ozlja iz kojeg Vi primate jako lijepu plaću”.

POGLEDAJTE RASPRAVU NA FB-U…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest