Jelić na Gradcu uoči izbora rekao da se tamo svaka kuna dvostruko oplodi – očito, i više nego uspješno u džepu HDZ-ovog predsjednika MO

Sa skupa HDZ-a u Gradcu (foto HDZ)

“Na Gradcu je uvijek poseban pozitivan naboj i uvijek ovdje rado dolazim. Svaka kuna se ovdje dvostruko oplodi”. Ovim je riječima, naime, karlovački gradonačelnik Damir Jelić uoči lokalnih izbora hvalio svoje stranačke kolege u MO Gradac, no vjerojatno tada nije mislio na to da se gradski novac više nego uspješno “oplođuje” u džepovima predsjednika HDZ-ovog Temeljnog ogranka i Mjesnog odbora i predsjednika DVD-a Gradac Ivana Benića, te njegove supruge, tadašnje računovotkinje karlovačke Gradske knjižnice i samog Mjesnog odbora.

O novoj aferi krađe čak 1,5 milijuna kuna gradskog novca, te krivotvorenja diplome Ivana Benića, danas se oglasio SDP koji, kaže, Marina Novaković Matanić, već tri godine sumnjao u poslovanje više gradskih četvrti i mjesnih odbora.

SDP traži ostavku Jelića, Uđbinca i Šafara

– Ne možemo vjerovati da nitko iz Grada nije znao za ove okolnosti i očito sustav kontrole ne funkcionira. Stoga tražimo ostavke gradonačelnika Damira Jelića, pročelnika Ivana Uđbinca i referenta za MO i GČ u gradskoj upravi Željka Šafara, kazala je Novaković dodavši da su svi zaslužili otkaz.

Tu podrazumijevaju političku odgovornost gradonačelnika, te profesionalnu ljudi koji su zaduženi za kontrolu rada GČ i MO.

– Novci su nestali i netko će morati odgovarati. HDZ je predložio Benića i oni su odgovorni. Nama su uskraćivali odgovore na pitanja i zapisnike koje smo uspjeli prikupiti u godini dana. Grad je poslovao i s obrtom GT iz kojeg je ukraden državni novac i sve ovo sliči na karlovačku FIMI mediju, kazala je Novaković Matanić.

SDP-ovci dodaju da je ovo sramota za grad koji je brendiran u rubrikama crne kronike i da netko mora snositi odgovornost. Podsjećaju na slične pronevjere u GČ Rakovac prije dvije godine. Traže da se vrši kontrola poslovanja svih GČ i MO svakih tri mjeseca, te da se no osnovi toga određuju kvote za budući period.

HDZ će održati i svoju tiskovnu konferenciju, s početkom u 11,30 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest