KAbina: U pol 9 kod Sabe oduševile, a Josip Frklić nasmijao publiku na Maloj sceni Hrvatskog doma

foto: Filip Trezner

Zagrebački bend U pol 9 kod Sabe jedno je od najugodnijih iznenađenja ove KAbine. Četiri djevojke i jedan momak stvorili su izuzetno ugodnu i zabavnu atmosferu uz svoje pitke pop-cabaret melodije i dijelom duhovite, dijelom lijepe, a dijelom provokativne tekstove. Publika je zaista uživala od prvog do posljednjeg trenutka pa su, kada je bend najavio kraj koncerta, gotovo jednoglasno tražili bis, iako je svirka i prije toga potrajala nešto dulje od uobičajenog za KAbinu. Bis su, dakako, posjetitelji i dobili, kroz duhovitu obradu hita grupe ABBA “The winner takes it all” koji govori o “podjeli” imovine nakon raspadnute veze. U svakom slučaju, vrlo dobar koncert, a svima onima koji nisu bili na KAbini toplo preporučamo da što prije poslušaju i pogledaju U pol 9 kod Sabe.

Gost KAbine bio je i mladi karlovački pisac, slikar i crtač stripova Josip Frklić. Tehnički problemi s projektorom onemogućili su i malu multimedijalnu izložbu njegovih radova, no svi zainteresirani ih mogu pogledati na Facebook profilu KAbina Karlovac. Za vrijeme svirke Frklić je napravio i novi strip o Mačku na KAbini, koji će publika moći vidjeti i sljedećeg ponedjeljka. Duhoviti stripovi, lijepe slike, dovršena slikovnica i nedovršeni SF roman potvrđuju širinu interesa Josipa Frklića, a kada sve to, k tome, posjeduje i iznimnu simpatičnost i kvalitetu, nema sumnje kako je riječ o mladom umjetniku na kojeg treba obratiti pažnju u budućnosti.

I ovog ponedjeljka publika je na dar dobila kratku priču, bila je riječ o “Buđenju”, mlade splitske autorice Mire Petrović.

KAbina će uskoro objaviti kompletan program za mjesec ožujak, a prvog ponedjeljka, 3. ožujka, gost je izvrsni zagrebački blues/funk bend Rollin’ Humes, dok će mladi Karlovčani Kristijan Stepinac i Karlo Bonetić predstaviti svoj projekt predstavljanja hrvatske metal scene, od prezentacije bendova preko recenzije albuma do najave koncerata. U projektu “Priča za ponijeti” publika će na dar dobiti priču Varaždinke Ive Tkalec “Kratki uvod u kolorimetriju”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest