Skupština KA-veslača: Za ravnopravan nastup na regatama potrebno kupiti dva nova čamca vrijednosti oko 215 tisuća kuna

Veslački klub Korana održao je redovnu Godišnju skupštinu na kojoj su članovi kluba usvojili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2013. godinu te prijedlog Plana i programa rada kao i Proračun kluba za ovu godinu. Prošle godine je održana jubilarna 60. Karlovačka veslačka regata koja je uspješno organizirana uz potporu Grada Karlovca, Karlovačke županije, KŠZ, SŠKŽ i tradicionalnih klupskih sponzora i donatora. Obilježeno je i 75. godina od održavanja prve karlovačke veslačke regate čime se nastoji očuvati  značaj i tradicija regata kao sportskog i društvenog događaja u Karlovcu. U programu regate je i 22. Memorijal “Bruno Cetinjanin” koji se održava u spomen na člana i veslača kluba koji je kao časnik HV i zapovjednik inženjerijske satnije HV poginuo u Domovinskom ratu, kao i u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

Rezultati postignuti na domaćim i međunarodnim regatama, daju nam za pravo da proteklu sezonu ocijenimo uspješnom pa svim našim veslačima i veslačicama i njihovim trenerima zahvaljujemo na sportskim dostignućima tijekom protekle sezone koja su velika potpora klubu u njegovom djelovanju – rekao je u svom izvješću predsjednik kluba Antun Purgar.

Kao jedan nadasve važan čimbenik u daljnjem razvoju klupskog veslanja, očuvanju dostignute razine rezultata i plasmana te nastojanjima na ostvarenju još većih sportskih dosega, je rad i funkcioniranje Škole veslanja. Uvjeti rada prije svega tijekom zime bitno su poboljšani mogućnošću da koriste sportsku dvoranu pri OŠ Dubovac.

Organiziranost škole veslanja pokazuje napredak na razini očekivane animacije mlađih selekcija i selekcioniranja istih u starije uzraste stoga nam je prioritetan zadatak poboljšanje rada i uvjeta u svim dijelovima programa rada škole veslanja – rekao je Andrija Žnidaršić, predsjednik Stručno-programskog povjerenstva.

Stanje plovnog parka neophodnog za provođenje treninga i nastupa na regatama ne zadovoljava te je neophodno do 2015. godine kada se obilježava 80 godina kluba kupiti dva nova čamca (dvojac i četverac) neophodnih za ravnopravan nastup karlovačkih veslača na regatama. Cijena dva navedena čamca iznosi oko 215.000,00 kuna.

Sportski objekti kojima upravlja klub i skrbi o njihovom održavanju (veslački dom, spremište za čamce, teniski tereni sa rasvjetom, teniske svlačionice, čamci i oprema, prikolice za prijevoz čamaca i glisera i ostala oprema i rekviziti) iziskuju od kluba izniman napor u osiguranju sredstava za njihovo korištenje i održavanje. Trenutno je prioritet izmjena dijela krova na veslačkom domu i dovršenje teniskih svlačionica za provedbu legalizacije, a što iznosi ukupno oko 75.000,00 kuna.

U okružju i uvjetima složene gospodarske situacije i velikih teškoća u pribavljanju financijskih sredstava, nabavci opreme i rekvizita, obnovi i održavanju veslačkog doma, teniskih terena, športske opreme i rekvizita te donošenjem Zakona o legalizaciji objekata koji su izgrađeni bez potrebite dokumentacije, klub je pokrenuo proceduru legalizacije teniskih svlačionica za koje ne postoji potrebna dozvola i uz potporu Grada i KŠZ postupak legalizacije se privodi kraju, na čemu im iskazujemo našu zahvalnost – naglasio je između ostaloga Purgar.

Skupštini je prisustvovalo oko 80-ak članova kluba među kojima počasni predsjednik HVS-a Zdravko Gajšak, županijski pročelnik za sport Željko Šančić te predsjednik KŠZ Želimir Feitl i tajnik Marijeta Ćelić. Zanimljivo je bilo izlaganje Zdravka Jurčeca koji je između ostaloga rekao:

– Veslački klub Korana nije značajan i važan samo za karlovački sport on je itekako bitan za cjelokupno hrvatsko veslanje…

U izvještajnom razdoblju održano je 19 sjednica Upravnog odbora i Povjerenstava kluba na kojima se raspravljalo o problematici djelovanja kluba, osiguravanju uvjeta i sredstava za trening i natjecanje veslača i veslačica i za ukupan rad kluba.

Pojedincima i tvrtkama dodijeljene su nagrade i priznanja za 2013. godinu. Nagrade su primili veslači Juraj Katušin i Juraj Rudar, a priznanja bivši predsjednik HVS-a Zdravko Jurčec, tvrtke LIN trgovina i Sannik, te medijske kuće Radio Mrežnica i KAportal.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest