Danijel Srb: I kod prodaje Ine i “Fimi medije” se radi o veleizdaji, a za nju treba doživotna kazna

Predsjednik HSP-a Danijel Srb

– I u slučaju prodaje Ine i Fimi medije smatram da se radi o veleizdaji, a za veleizdaju treba biti doživotna kazna, izjavio je danas u Karlovcu predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Govoreći o jučerašnjoj nepravomoćnoj presudi bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, te stranci, kazao je da je bio šokiran i neugodno iznenađen, a i noćas nije mogao spavati.

– Kad sam vidio da je Ivo Sanader kriv i da je dobio samo devet godina. To je nedopustivo! Sjetimo se da je već jednom dobio deset godina zatvora, da je odgovoran za prodaju Ine i da postoje još brojne druge afere. Prodaja Ine na način na koji je prodana predstavlja veleizdaju. I ova jučerašnja presuda govori o tome da se radilo o sustavu koji nije brinuo za boljitak RH, državljana RH, nego je vodio brigu o tome kako će nešto pokrasti i kako će sebe okoristiti. Rezultat toga je ovo što imamo danas: nezadovoljstvo, beznađe, sve veći broj nezaposlenih, sve više mladih napušta Hrvatsku, a gospodarske prilike sve su gore i gore. Dakle, to je rezultat jednog takvog obnašanja vlasti kojem nije bio cilj boriti se za interese Hrvatske koliko god oni pri tom pjevali domoljubne pjesme i mahali hrvatskim zastavama, ustvrdio je Srb.

Osvrćući se na presudu HDZ-u, rekao je da ona govori o tome da se HDZ okoristio ukradenim novcem.

– Okoristio se kako bi ponovo došao na vlast, a stvarna žrtva, politička žrtva, osim hrvatskih državljana, smo kao stranka bili mi jer je taj prljavi novac, taj ukradeni novac, iskorišten kako bi se uništavao HSP. Od toga da se plaćalo pjevačima da ne pjevaju za nas, do brojnih drugih korištenja, izjavio je Srb.

Kazao je da je i HSP, ali iz drugačijih razloga, bio osuđen te da su morali platiti odštetu u milijunskim iznosima jednoj tvrtki za nabavu vojne opreme u rujnu ’91, što su učinili podižući kredit. Nije htio govoriti o kojem se iznosu i tvrtki radi, ali je usporedio dvije presude političkim strankama.

– Prepoznajte razliku u ponašanju između nas koji smo plaćali ogromnu cijenu i jedva preživjeli taj trošak koji smo imali kako bismo nadoknadili činjenicu da smo plaćali obranu Hrvatske, a s druge strane, ovi koji su koristili te novce za osobne probitke i za uništavanje političke konkurencije i, u konačnici, kako bi naštetili Republici Hrvatskoj u cijelosti, poručio je Srb.

Izjavio je da je Savez za Hrvatsku, koji okuplja osam stranaka, alternativa i SDP-u i HDZ-u, te da je, “nakon što smo probali i crvene i plave, a ni jedni nisu dobili prolaznu ocijenu, vrijeme za nešto drugo”, vjeruje, za Savez.

Vrijeme za okupljanje svih pravaša pod jedan krov, čini se, ipak još nije stiglo.

– Pravaška ideja je jedna, a u Hrvatskoj imamo političku trgovinu, s jedne, i blesavost u politici, s druge strane. Kada to izdvojimo, bojim se da ostajemo jedino mi kao pravaška opcija, rekao je Srb.

Upitan na kojoj je strani Ruža Tomašić, odnosno, njena stranka, rekao je da u blesavosti nisu.

-Ta politička opcija na hrvatskom političkom prostoru ima ono što im je HDZ dao, odgovorio je Srb.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest