SDP tvrdi: Izbor ravnateljice škole u Ozlju je nezakonit, inspekcija već nekoliko dana “češlja” cijeli slučaj

Kod izbora nove ravnateljice OŠ Slava Raškaj u Ozlju, HDZ se vrlo zaigrao i ne poštujući zakonsku proceduru izabrao novu ravnateljicu. Da je tijek tog izbora nezakonski, dokaz je što već tri dana prosvjetna inspekcija češlja dokumentaciju vezanu za izbor, rekao je na današnjoj pressici predsjednik županijskog SDP-a Damir Mateljan.

Da je ishod za izbor ravnatelja isključivo rezultat politike aktualne gradske vlasti, ustvrdila je predsjednica ozaljskog SDP-a Irena Šimunić. Kazala je da se na natječaj za ravnatelja prijavilo četvero kandidata, a od dvoje koji su ušli u uži izbor, vijeća učitelja i zaposlenika velikom većinom glasova dala su potporu Predragu Matku, dok je Vijeće roditelja, u kojem je jedan član imenovan nešto prije izbora, s jednim glasom razlike bilo za Gordanu Basar.

-Ona je članica Školskog odbora koji je birao ravnatelja i odlučio, sa 4:3 glasa, izabrati nju. Mislimo da je gđa Basar u ovom slučaju trebala biti izuzeta iz rada Školskog odbora jer je drugi kandidat bio u nepovoljnijem položaju. Također, žao nam je što je pri izboru obezvrijeđeno mišljenje struke jer su i učitelji i zaposlenici bili za drugog kandidata, izjavila je Šimunić, dodavaši da će pravorijek o cijelom slučaju tek dati pravna služba jer je pritužbu nadležnom ministarstvu poslao P. Matko, a dio zaposlenika dopis da stoje iza njega.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest