Projekt “Otpadnik” malih ekologa iz OŠ Grabrik ide dalje – prezentacije će održavati u drugim školama

Učenici djeluju i u manjim grupama

U sklopu projekta OTPAD NIje u Karlovcu, kojim učenici 4. d razreda OŠ Grabrik sudjeluju na projektu Mali ekolozi – velike nagrade, učenici su započeli s provođenjem nove aktivnosti.

– Nakon odslušane prezentacije o otpadu s naglaskom na EE otpad, podijeljeni su u manje grupe i započeli su s uvježbanjem prezentacije kako bi je i sami mogli održavati svojim vršnjacima. Tijekom prošlog tjedna, prve prezentacije su održali u svojoj školi (održano je 7 prezentacija), a zatim su hrabro krenuli dalje, kažu nam učenici.

Prva ih je primila OŠ Dubovac u kojoj su sudjelovali svi učenici od 1. do 4.razreda. Tijekom idućih nekoliko tjedana učenici će obići i ostale škole na području grada Karlovca, kao i škole na području županije.

Već tijekom ovog tjedna u planu je nastavak održavanja prezentacija u OŠ Grabrik, te gostovanje učenika u OŠ Banija, OŠ Rečica i OŠ Mahično. Kao dio projekta učenici će prezentaciju održati i svojim roditeljima u sklopu roditeljskog sastanka.

Učenici pripremaju plakate i info letke o EE otpadu, a u planu je i akcija sakupljanja EE otpada u suradnji s obrtom za EE otpad gospodina Mladena Frkovića.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest