Poduzetnicima i obrtnicima na raspolaganju do 1,4 milijuna kuna po projektu; rok za prijavu do 31. listopada, ali bolje da požure

– Poziv je otvoren do 31. listopada, ali tko se planira javiti, neka to učini što prije dok se ne iskoriste predviđena sredstva, kazala je Tajana Kesić Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj HGK, predstavljajujći danas u Karlovcu natječaje iz Poduzetničkog impulsa 2014.

Mikro, malim i srednjim poduzetnicima, te obrtnicima na raspolaganju je oko 415 milijuna kuna, a maksimalni iznos koji po programu mogu dobiti je 1,4 milijuna kuna. Cilj potpora je povećati konkurentnost malog gospodarstva.

– Ove su godine objedinjene mjere za poduzetnike, obrtnike, početnike i žene, a potrebno je i manje dokumentacije. Trajanje projekta je produljeno na godinu dana, a oni koji ostvare potpore, 80 posto iznosa dobit će po potpisivanju ugovora, ostatak poslije 1. siječnja iduće godine, rekla je Kesić Šapić te pozvala poduzetnike da konkuriraju za sredstva.

Mladi poduzetnici, pak, mogu i do novca iz europskog projekta Erasmus za poduzetnike-početnike. On im omogućuje da dobiju stipendiju i u bilo kojoj zemlji Europske unije uče od poduzetnika.

Svi oni lakše mogu doznati za otvorene natječaje i pripremiti programe kojima će konkurirati za sredstva uz pomoć Savjetovališta za poduzetnike HGK Županijske komore Karlovac. Proteklih je godina tu mogućnost iskoristilo više od 1.400 poduzetnika i to vrlo uspješno.

– Interes naših poduzetnika za korištenje poticaja je tradicionalno velik, ali i broj odobrenih programa. Lani su bespovratna sredstva dobila 43 poduzetnika s našeg područja, što je nešto više od prosjeka korištenja u zemlji, kazao je predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman, pozvavši poduzetnike da im se obrate trebaju li savjet na koje natječaje i kako se mogu prijaviti, kako ispuniti obrasce i slično.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest