Promocija u Briselu: U zgradi Europskog parlamenta otvorena izložba fotografija Karlovca

Grad Karlovac dobio je svoju promociju u zgradi Europskog parlamenta u Briselu gdje je jučer otvorena izložba fotografija karlovačkih fotoreportera Roberta Fajta i Olivera Budimira, te karlovačkog Sky studija koji se bavi specijaliziranim fotografiranjem iz zraka.

Otvorenje su uveličali i pripadnici Karlovačke građanske garde koji su već prolaskom kroz grad u odorama bili prava atrakcija, dok su svečano postrojavanje imali ispred zgrade Parlamenta.

U odorama pripadnici karlovačke povijesne postrojbe izazivali su poglede, te su se brojni s njima poželjeli fotografirati, kako turisti, tako i djelatnici u zgradi parlamenta i sami građani Brisela.

Tridesetak fotografija koje prikazuju kulturnu i povijesnu baštinu grada na četiri rijeke, izložene su u prostoru kojim svakodnevno prodefilira i do tisuću djelatnika u zgradi EU, dok je inicijator izložbe hrvatski europarlamentarac, Karlovčanin Nikola Vuljanić. Velik posao organizacije izložbe odradile su Vuljanićeve asistentice koje su osim izložbe organizirale i put tridesetak Karlovčana u Belgiju.

– Kad je Hrvatska ulazila u Europsku uniju, promovirani smo fotografijama naših gradova koje su bile izložene na velikim panoima na ulazu u zgradu parlamenta. Međutim, mali gradovi, poput Karlovca, Siska i Slavonskog Broda, a koji nisu turistički toliko poznati itekako imaju što pokazati.

Mnogi još ne znaju za njih. Zato je i nastala ideja da ovakvom izložbomo promoviramo grad Karlovac, rekao je Vuljanić na otvorenju izložbe.

Na otvorenje su pristigli i EU parlamentarci Dubravka Šuica i Andrej Plenković koji, kao i Vuljanić, već lagano ulaze u kampanju za izbore za EU parlament. Izložba će biti otvorena do kraja ovog tjedna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest