Mladi iz Hrvatske i Slovenije razmijenili iskustva na Edukativnoj radionici o aktivizmu u Ozlju

Također, mladi sudionici inicijative u suradnji s djelatnicom LAG-a i trenericom u inicijativama mladih za područje Karlovačke županije Majom Vinski, predstavili su program “Mladi na djelu” tj. “Erasmus +”  i mogućnosti koje on pruža, nakon čega je uslijedio grupni rad hrvatskih i slovenskih mladih sudionika radionica koji su na temelju dokumenata o programu “Erasmus +” napravili prezentaciju o jednoj akciji ili podakciji programa te ju predstavili svima prisutnima. Tako su osim informacija dobivenih u prezentacijskom dijelu, mladi sudionici mogli i sami detaljno proučiti i bolje razumijeti mogućnosti koje im se nude unutar programa “Erasmus +” čime se ujedno utjecalo i na jačanje njihove svijesti o aktivnoj participaciji mladih u aktivnostima lokalne zajednice te ih se poticalo na aktivno uključivanje u razvoj svoje zajednice, a samim time i na pokretanje novih projektnih ideja.

Također, na taj se je način među mladim sudionicima radionice potaknula i omogućila neformalna razmjena informacija i učenja te im se pokazalo da slušajući jedni druge ujedno i uče jedni od drugih.

Nakon prezentiranja svih grupa, održana je javna rasprava u obliku parlaonice na kojoj su mladi sudionici iz Hrvatske i Slovenije iznijeli i razmijenili svoja mišljenja o svemu odslušanome, kao i svoja dosadašnja iskustva, ali isto tako i svoje ideje, planove i želje o mogućim budućim pothvatima u svojoj zajednici.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest