“Riječka invazija” na KAbinu – fotke, priče i izvrstan bend prezentirali dio riječke kulturne scene

foto: Tin Vučković

Riječki bend Mlat bio je prisiljen ponoviti jednu od svojih stvari, jer ih publika ovacijama nije puštala sa stejdža ni kad su odsvirali kompletan repertoar i to dovoljno govori o oduševljenju posjetitelja ovim vrlo zanimljivim bendom koji čine poznata glazbena imena iz bendova Let 3, Pasi, Jinx, Leut Magnetik…Spadate li u glazbene fanove potrudite se nabaviti album kad izađe, a i “prosurfajte” malo internetom i potražite stvari od Mlata, nećete požaliti.

Zaista odlična svirka ove “super-grupe” koja se neće zaustaviti na tek povremenim okupljanjima, već im uskoro izlazi i prvi album, bila je kruna vrlo uspješnog predstavljanja dijela riječke kulturne scene na KAbini, s podnazivom “Riječka invazija”, što će, najavljuju organizatori, postati i tradicija nakon slične večeri i u prošloj sezoni.

Ugodna večer otvorena je otvaranjem izložbe fotografija karlovačke studentice u Rijeci Anamarije Podrebarac, koja se predstavila fotografijama riječkih motiva, a tu je bilo i dvostruko književno predstavljanje mladih riječkih spisateljica. Gošća KAbine bila je Antonija Mežnarić koja je pročitala jednu svoju kratku priču i govorila o svom književnom i uredničkom radu, dok je u sklopu “Priče za ponijeti” publika na dar dobila priču još jedne Riječanke – Irene Hartmann.

Nakon “riječke” KAbine, sljedećeg ponedjeljka u fokusu je karlovačka scena. Malom izložbom bit će predstavljen projekt Foto dani mladih, a u “likovnom kutu” izložbom i novim radom koji će stvarati tijekom svirke predstavit će se slikar i ulični umjetnik Ranko Ajdinović. Glazbeni gost je odlični mladi karlovački bend Eclipse of Time.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest